Heurkens & Van Veluw blijft investeren in techniek

  • Technologie

Het gaat goed met Heurkens & Van Veluw. Het metaalbewerkingsbedrijf uit Oss vierde in 2018 het 20-jarig bestaan en groeit gestaag. Heurkens & Van Veluw is gespecialiseerd in het lasersnijden, kanten, lassen en stralen van RVS- en aluminium producten. Het bedrijf biedt klanten in met name de foodindustrie, automotive-sector, semiconductor industrie en wasindustrie een one-stop-shop in RVS-, plaat- en metaalbewerking.

Heurkens & Van Veluw  blijft investeren in techniek

Plant Manager Jorg Blankers vertelt over de actuele stand van zaken: “In 2018 draaiden we een omzet van 22 miljoen euro en in 2019 gaan we richting de 23 miljoen. Inmiddels werken er 140 mensen bij ons. Vijf jaar geleden zijn we begonnen met een transitie in een poging om het eigenaarschap weer meer terug te brengen bij onze medewerkers. Dat is gelukt: iedereen is supergemotiveerd en betrokken.”

Verantwoordelijkheid

Om het hele proces te stroomlijnen en het contact met klanten te optimaliseren werden de verkoop- en inkoopafdeling en het bedrijfsbureau opgedoekt en vervangen door kantoorteams met daarin medewerkers die zich van a tot z bezig houden met dezelfde klanten en voor hen ook als persoonlijk aanspreekpunt fungeren. Blankers daarover: “Dat werkt perfect. Het zorgt ook voor meer verantwoordelijkheidsgevoel. Vandaar dat we het op die manier werken met teams vervolgens ook in de productie zo hebben toegepast. In plaats van als individuele medewerker voor je eigen bijdrage is het nu zo dat je als team verantwoordelijk bent voor het eindproduct. Die werkwijze met zes productiecellen werkt heel prettig en ook klanten reageren enthousiast. De transitie is afgerond in 2018 en wij merken als bedrijf echt dat het een positieve invloed heeft op onze groei. De gemiddelde jaarlijkse groei van 15 procent is daar ook een uitvloeisel van . In 2020 komt er nog een productiecel bij, dus de groei zet door.”

Ridder IQ

Als het gaat om techniek en automatisering heeft Heurkens & Van Veluw veel baat bij het ERP-systeem van Ridder IQ. Blankers vertelt: “Zowel op kantoor als in de fabriek werken we papierloos. Overal hangen beeldschermen waarop alles digitaal is terug te vinden. Er gaan geen tekeningen meer de fabriek in. Door de digitalisering beschikt iedereen altijd over de meest actuele informatie, orders en opdrachten. Dit proces hebben we gefaseerd doorgevoerd en is na 3,5 jaar volledig afgerond. Inmiddels heeft iedereen het onder de knie en wil niemand meer anders.”

Efficiency

Ook door te focussen op het reduceren van instelkosten is de efficiency bij Heurkens & Van Veluw verder toegenomen. Blankers daarover: “Als we voorheen bijvoorbeeld een serie van 50 producten maakten verliep dat in verhouding vrij traag. Door niet 1 x 50 maar 10 x 5 stuks te produceren verkort je de doorlooptijd en creëer je een betere flow. Onze nieuwe LVD kantbank met Tooolcenter die offline geprogrammeerd wordt en dus automatische het benodigde kantgereedschap klaarlegt, levert daar ook een bijdrage aan. Daar zijn we zo tevreden over dat we in september 2019 nog zo’n machine krijgen. We blijven dus nieuwe technieken inzetten om ons productieproces en de kwaliteit van onze producten verder te optimaliseren.”

Auteur: Ron van Kuijk 

Meer informatie over HEURKENS & VAN VELUW B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!