Hoe gaat u de groei binnen uw bedrijf opvangen?

  • Zakelijke dienstverlening

Nu de economie in ons land weer aantrekt, levert dat ondernemers een dilemma op: hoe die groei opvangen en vormgeven binnen het bedrijf?

Hoe gaat u de groei binnen uw bedrijf opvangen?

 “Op die vraag kunnen wij een duidelijk en adequaat antwoord geven”, zegt Suzan Wijnbergen, directeur van Service2Office. “Door zelf de handen uit de mouwen te steken of de bedrijfsprocessen zó in te richten dat ondernemers kunnen doen waar ze goed in zijn: ondernemen, werk binnenhalen.”

Werk minder efficiënt uitgevoerd

De afgelopen jaren hebben veel bedrijven afscheid moeten nemen van medewerkers om het hoofd boven water te houden. Dat betekende niet dat daarmee ook het werk verdween. “Die taken werden verdeeld over de rest van het personeel”, zegt Suzan. “Maar dat paste lang niet altijd bij hun expertise. Dat werk werd dus minder efficiënt uitgevoerd. Ook de kans op fouten nam toe, net als de tijdbelasting. Nu de orderportefeuille beter is gevuld, komt dat probleem nadrukkelijk bovendrijven. En dat vraagt om een oplossing: hoe ga ik de organisatie inrichten op de groei?”. Werken met een flexibele schil tackelt het probleem van de werkgevers. Of je laat je bedrijfsprocessen grondig doorlichten. Op beide vlakken kan Service2Office de helpende hand bieden.

Puur maatwerk leveren met vakmensen

Die flexibele schil is bij Service2Office heel lenig. “We leveren puur maatwerk. Als een ondernemer de ene week voor zes uur een administratief medewerker nodig heeft, en de andere week acht uur, dan kunnen we dat regelen. We zijn dus geen urenschrijvers zoals een uitzendbureau.” Daarnaast is het belangrijk dat een bedrijf erop kan rekenen dat er kwaliteit wordt geboden. “Service2Office werkt alleen maar met vakmensen. Mensen die kennis van zaken hebben op administratief, secretarieel en communicatief vlak. Maatwerk is de toekomst. Ondernemers willen geen grote contracten meer afsluiten, maar zoeken naar een oplossing die naadloos past bij hun bedrijf.”

Efficiencyslag maken met slimmer werken

Binnen de bedrijfsprocessen valt ook nog een wereld te winnen, is de ervaring van Wijnbergen. “De laatste jaren zijn er enorm veel tools op de markt gekomen om slimmer te werken. Slimmer in de betekenis van sneller en met minder fouten. Om bedrijven efficiënter te laten werken helpen we met onze dochteronderneming, OPmaat advies & begeleiding.”

Service2Office: smeerolie voor bedrijfsprocessen

Wijnbergen noemt Service2Office de smeerolie voor bedrijfsprocessen. Vooral de zelfstandige zonder personeel kan op dat vlak wel hulp gebruiken. “Ze denken dat ze alle bordjes zelf in de lucht moeten houden. ’s Avonds en in de weekenden zijn ze druk bezig met het bijhouden van hun administratie, het schrijven van offertes. Regelmatig is er te weinig tijd om de facturen of offertes op tijd de deur uit te doen. Uiteindelijk breekt je dat een keer op.”

Die secundaire processen kun je beter uitbesteden. “Uitbesteden aan een professional, zodat je weet dat het goed gebeurt. Dan heb je er geen omkijken naar en kun je doen wat je graag wilt doen: ondernemen.” Soms leidt dat tot een bijzonder inzicht. “Een klant vroeg zich af waarom de bedragen op onze facturen steeds hoger werden. Omdat we steeds meer voor je moeten doen, heb ik geantwoord. Dat moet je zeker terugzien in je omzet. Dat was ook zo: hij verdiende veel meer door de focus te leggen op zijn eigen vakmanschap.”

Auteur: Kees Klijn

Meer informatie over GROEIKOMPAS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!