Hoe Las-Pers snel en flexibel roosters kan leveren

  • Industrie

Persroosters, lamellenroosters, vlonderroosters. Roosterfabriek Las-Pers levert ze allemaal. Steeds sneller en flexibeler bovendien. Omdat de klant dat wil, maar ook omdat het kan. Maar hoe zorgt Las-Pers voor die snelle levering van maatwerk roosters?

Hoe Las-Pers snel en flexibel roosters kan leveren

Roosters belangrijk onderdeel van constructies

De economie staat niet stil. Sterker, alles gaat steeds sneller en voortvarender. Zo ook in de bouw. Gebouwen worden alsmaar sneller opgeleverd. Deels doordat er gewerkt wordt met prefabonderdelen. Eén van die onderdelen zijn roosters. Je ziet ze in veel constructies terug. Tegen de gevel uit esthetisch oogpunt, maar ook functioneel als loopvlak of zonwering bijvoorbeeld.

Lasrobot maakt sneller produceren mogelijk

Gelukkig staat de economie niet stil, ook de techniek ontwikkelt zich in rap tempo. Zo hebben Panasonic en Valk Welding een lasrobot ontwikkeld waarmee het lassen van roosters een stuk sneller gaat. “De lasrobot maakt meteen een nieuwe omkadering”, vertelt Frank Otterdijks van Las-Pers. De volledig geautomatiseerde lijn van zijn roosterfabriek kan daarmee nog sneller leveren.

Snel en flexibel

En dat is nodig, weet Otterdijks: “Klanten willen steeds sneller en flexibeler geholpen worden. Waarom? Roosters zijn vaak het laatste gedeelte van de constructie. Terwijl heel de constructie al staat, moeten de roosters vaak genoeg nog besteld worden. En omdat bepaalde vlakken op tijd dicht moeten liggen, hebben de klanten ze snel nodig.”

Frank Otterdijks

Roosters met spoed

Er is zelfs zoveel vraag naar een snelle levering van roosters dat Las-Pers besloot om een spoedlijn op te zetten. “Waar sommige bedrijven star vasthouden aan de levertijd proberen wij daar heel flexibel mee om te gaan. Zo proberen wij soms zaken bij de productie in te passen zodat de klant snel zijn roosters heeft.”

Brandvertragende roosters

De roosters van Las-Pers uit Oss vinden we overal terug. In voetbalstadions, parkeergarages, kantoren en offshore projecten in binnen- en buitenland. De productlijn is breed. Naast de rvs pers- en lasgeperste roosters, produceert en levert Las-Pers diverse vlonderroosters en kunststofroosters. “Vlonderroosters beginnen een boost te krijgen. En je ziet ook steeds meer lamellenroosters en brandvertragende roosters.”

Specialistische roosters en maatwerkproducten

Otterdijks ziet dat zijn roosterfabriek veel nicheproducten levert. “Wij willen de projecten hebben die voor anderen erg veel rompslomp opleveren. De minder recht-toe-recht-aan projecten. Al die kleine specialistische roosters, daar zijn wij sterk in.” Het past precies bij het oplossingsgerichte credo van Las-Pers: ‘kan niet, bestaat niet.’

Lamellenroosters in de praktijk

De specialistische aard van de dienstverlening levert Las-Pers projecten op om trots op te zijn. Een goed voorbeeld is bioscoopcomplex Cinemec in Nijmegen. Hier heeft Las-Pers zowel aan de buitengevel als binnen lamellenroosters toegepast. De opdrachtgever had hierbij als eis om de lamellen te laten stroken. Geen eenvoudige opgave. Door de vormgeving van de gevels was het een uitdaging voor zowel engineering als productie.

CE- en NEN-normeringen

Het project bij Cinemec is naar volle tevredenheid afgerond. Zoals Las-Pers al 35 jaar voor tevreden klanten zorgt. Zij weten bovendien dat de roosterfabrikant aan alle huidige normeringen voldoet. Las-Pers staat bekend om haar constant hoge kwaliteit roosters en heeft een reputatie opgebouwd als betrouwbare leverancier.

Auteur: Bouke Tuit

Meer informatie over LAS-PERS, B.V. :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!