home » interviews » Bouw »

Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek voegt al vroeg waarde toe

  • Bouw

Het aanleggen van een baan. Het onderhoud van een veld. Maar ook het aanleggen van een natuurgebied en het ontgraven van grond. Opdrachtgevers kloppen er voor aan bij Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek.

Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek voegt al vroeg waarde toe

Het bedrijf uit Voorst onderscheidt zich volgens directeur Jacco Meijerhof mede dankzij een breed dienstenpakket. “We hebben alles onder één dak.”

Het was nogal een klus, die Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek vorig jaar uitvoerde in opdracht van het waterschap. Het baggeren van in totaal 36.000 kubieke meter grond: ga er maar aanstaan. Zeker wanneer de ecologische aspecten zo zwaar meetellen, vertelt Jacco Meijerhof, directeur van Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek. “We moesten bij het baggeren zoveel mogelijk rekening houden met vissen en waterdieren. Daarom hebben onze medewerkers eerst een cursus Flora en Fauna voor bestendig beheer gevolgd.”

Baggerwerk zelf inmeten

Bovendien verrichtte Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek zelf het inmeten van de totale hoeveelheid baggerwerk. Daardoor voegde het bedrijf uit Voorst al vroeg waarde toe, zoals het dat volgens Meijerhof bij elk project wel doet. “Het uitvoeren van metingen, het bepalen van coördinaten: wij doen zulke werkzaamheden zelf. De opdrachtgever hoeft dus niet nog eens een ingenieursbureau in te schakelen.”

Meer dan 50 jaar

Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek bestaat als zelfstandig aannemersbedrijf sinds 2011. Wel gaat aan dat ontstaan een lange geschiedenis vooraf. Het bedrijf komt voort uit zusterbedrijf Hofmeijer Loonwerk en Grondverzet, dat een historie heeft van meer dan 50 jaar. Met vrijwel geen verloop onder de 32 medewerkers zorgt dat voor een schat aan ervaring.

Slagvaardig handelen

Opdrachtgevers weten Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek dan ook volop te vinden. Denk daarbij aan het onderhoud en aanleggen van sportvelden. Maar ook aan het ontgraven van grond en het aanleggen van natuurgebied. Meijerhof en zijn team hechten aan slagvaardig handelen, al speelt volgens de directeur ook het brede dienstenpakket een belangrijke rol. “Dat is echt een meerwaarde, zeker gezien onze werkzaamheden in het voortraject. Zelf verantwoording nemen, onze opdrachtgevers zoveel mogelijk ontzorgen: het staat bij elk project voorop.”

Van onderhoud naar volledige update

Mede dankzij die alles-onder-één-dakfilosofie wist Hofmeijer zich de afgelopen jaren sterk te profileren, met groei en veel mooie projecten als resultaat. Zo blikt Meijerhof tevreden terug op het project op en rondom het sportcomplex van voetbalvereniging De Hoven bij Zutphen. “Het ging in eerste instantie om het onderhoud van het hoofd- en trainingsveld. Later kwam daar ook de renovatie van het kunstgrasveld bij. Waarna het project uiteindelijk leidde tot de volledige update van het hele complex.”

Ook buiten Gelderland en Overijssel

Hofmeijer Civiel- en Cultuurtechniek werkt vooral in Gelderland en Overijssel, al doet het bedrijf uit Voorst ook buiten beide provincies van zich spreken. Zo gaat het in onderaannemerschap aan de slag bij de Gaasperdammertunnel in Amsterdam Zuid-Oost. “We zorgen er voor de compensatie van water”, vertelt Meijerhof. “Een mooie opdracht. Waarbij we ook nu kunnen laten zien hoe ver onze kennis reikt.”

Meer informatie over HOFMEIJER CIVIEL- EN CULTUURTECHNIEK B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!