Hotel Princeville na uitbreiding weer klaar voor de toekomst

  • Toerisme & Recreatie

Viersterren Hotel Princeville aan de A16 in Breda heeft er weer een belangrijke uitbreiding opzitten. Het Van der Valk hotel had al van alles om gasten echt in de watten te leggen, de komst van het zwembad, sauna en fitness maken het plaatje compleet.

Hotel Princeville na uitbreiding weer klaar voor de toekomst

Eerste indruk belangrijk

Wie binnenstapt bij Van der Valk hotel Princeville wordt direct vriendelijk begroet door dames van de receptie. Precies zoals het door eigenaar Ben Wohrmann bedoeld is. “Daar begint het al. De gast moet zich echt welkom voelen. Dat zit ‘m in de receptie, de aankleding, de bediening. In alles.”

Nieuwe zijvleugel

Uit de woorden van Wohrmann spreekt zijn ambitie. Princeville zit bovenop trends en ontwikkelingen en luistert actief naar de klant. Wat wil deze precies? Het gunstig gelegen zakenhotel had al tal van faciliteiten waaronder luxe kamers, vergaderzalen en een modern restaurant, maar een zwembad en fitnessruimte ontbraken nog. Dus koos Wohrmann voor een aanbouw met naast het zwembad en de fitness ook een sauna, hammam en 42 ruime kamers.

Viersterrenplus

“Hoe ik zo’n beslissing neem? Gewoon vanuit m’n gevoel.” De 52-jarige eigenaar zit al 35 jaar in het vak. Zijn fingerspitzengefuhl is een mix van aangeboren talent en ervaring. De telg uit de Van der Valk familie heeft het hospitalityvak met de paplepel ingegoten gekregen. En dat heeft in Breda geleid tot wat Wohrmann zelf een ‘viersterren-plus-hotel’ noemt. Met de komst van de nieuwe zijvleugel is daar weinig aan gelogen.

Live cooking keuken

Om het viersterrenplus-niveau te handhaven, is Princeville constant volop in ontwikkeling. “Buiten bij het zwembad komt nog een champagnebar, en hier in het restaurant komt een open keuken voor showcooking.” De live cooking keuken moet zorgen voor meer belevenis. Gasten willen iets extra’s, willen vermaakt worden. Bijvoorbeeld tijdens de brunches die tweewekelijks worden aangeboden.

Maatwerk arrangementen

Van der Valk Princeville is een internationaal zakenhotel met gasten van heinde en verre. Maar ook de vrijetijdsgast (van dichterbij) komt in het hotel aan zijn trekken. Dagjesmensen kunnen gebruik maken van bijvoorbeeld een van de vele leuke samengestelde arrangementen (golfarrangement, fietsarrangementen e.a.) , en bruiloftsgasten hoeven na de bruiloft niet meer te reizen als ze bij Princeville verblijven. Zeker niet als de bruiloft in het hotel plaatsvindt.

Naast trouwpartijen zijn er condoleances. “Dat is de andere kant van het leven. Maar mensen moeten wel ergens terecht kunnen. En wij verzorgen alles op maat. Van de faciliteiten tot aan de catering.” Nadat gasten hun budget kenbaar hebben gemaakt, komt Princeville met een maatwerkvoorstel om de avond of dag een speciaal karakter te geven, volledig zoals de gast dat wenst.

Uitbreiding grote zaal

“Onze zalen hebben allemaal een dubbelfunctie.” Wohrmann doelt op de zakelijke bijeenkomsten enerzijds en de bruiloften anderzijds. Met 23 vergaderzalen zijn de mogelijkheden legio en met de uitbreiding van de grote zaal (boven het restaurant) voorzien in 2017 moet ook het aantal feesten en partijen toenemen. “De helft is nu nog dakterras, maar dat gaan we doortrekken naar een zaal van 480 m2.”

Auteur: Bouke Tuit

Meer informatie over VALK HOTEL PRINCEVILLE, VAN DER:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!