Hotel Riche staat weer terug op de kaart

  • Toerisme & Recreatie

Tien jaar geleden besloot Sven Janssen het roer om te gooien bij Hotel Riche. Het hotel en restaurant werden gerenoveerd en er werd uitgebreid met een zalencentrum. RegioinBedrijf sprak met hem.

Hotel Riche staat weer terug op de kaart

Directeur Sven Janssen aan het woord

Naam: Sven Janssen
Eerste baan: Ass. Hoofd Horeca bij Landal Green Parks

Hoe zou u uzelf omschrijven als ondernemer?

Als er kansen op de weg liggen, dan pak ik ze altijd. Niet wachten, maar zo snel mogelijk anticiperen op de omgeving. Daarbij is een vriendelijke glimlach niet weg te denken in de horeca.

Hoe ziet uw loopbaan er tot op heden uit?

In 2001 heb ik Brasserie de Bock overgenomen. Dit is en blijft een fantastisch bedrijf. Lekker kopje koffie, lekker eten of borrelen. Er is altijd gezelligheid. Echter, na 2 jaar begonnen mijn vingers te kriebelen en wilde ik meer. Op dat moment stond Riche te huur en ben ik daar achteraan gegaan. En wat wil een huurbaas liever dan een jongen uit de omgeving die ook nog verstand heeft van de horeca.

Wat is uw grootste zakelijk succes tot op heden?

Mijn grootste zakelijke succes is dat ik ondanks alle tegenslagen, Riche toch weer in volle bloei heb kunnen zetten. Dit heeft 10 jaar geduurd en is nog steeds niet helemaal klaar, maar na zoveel investeringen en hard knokken om alles geregeld te krijgen, ben ik daar wel trots op.

Ondanks dat blijft het jammer dat bedrijven minder gebruik maken van hotels. Door de moderne technologie is het te vaak niet meer nodig om naar Boxmeer te komen om zaken te doen.

Bent u actief binnen een zakelijk netwerk/vereniging, en zo ja kunt u daar meer over vertellen?

Naast mijn zakelijke activiteiten, ben ik actief bij de Ronde Tafel Land v. Cuijk en Noord-Limburg. Met deze service club organiseren wij veel activiteiten om geld voor het goede doel te creëren en ontstaan vele vriendschappen, ook in het buitenland.

Daarnaast ben ik bij de Vrienden van Olympia, Business club JVC en kom ik samen met de oud-genomineerden van de ondernemersprijs bij elkaar.

Welke ondernemer inspireert u? En waarom?

Ik heb niet speciaal 1 ondernemer die mij inspireert, maar ik heb respect voor alle ondernemers die met niets zijn begonnen en na een aantal jaren een groot imperium hebben opgebouwd. Geen ervaring, maar toch vele kansen aangepakt om groot te worden.

Dat vind ik ook van Gordon Ramsey en Johnnie Boer. Topkoks die hun zaak uitbreiden. Vertrouwen hebben in je mensen, samen problemen bespreken en tot een oplossing komen.

Wat maakt het leuk om voor dit bedrijf te werken?

Riche is een bedrijf waar alles kan. Alles wat met horeca te maken heeft zit in Riche. Hotel, restaurant, cafe, maar ook feesten in verschillende stijlen, partijen, uitvaart, vergaderingen, sportevents, carnaval, enz. Voor de één is dat supermooi en voor de ander is dat lastig. Het is natuurlijker ook makkelijker om jezelf op 1 ding te concentreren, maar ja...

Wat is uw betrokkenheid bij de regio?

Het is het belangrijk dat we mensen naar Boxmeer halen om te winkelen, werken of te stappen. Wanneer dat gebeurt zullen er meer mensen in het centrum zijn. Als ze daar zijn zullen er vast een aantal in onze zaken komen voor een drankje of hapje. Daarom heb ik mij de afgelopen jaren ingezet voor het CentrumManagement, voorheen de COB.

Wat wilt u graag nog bereiken in uw carrière?

Toen ik voor het eerst serieus een stappenplan maakte voor mijn eigen carrière had ik het al vrij snel mis. In mijn verwachting zou ik na 4-5 jaar mijn eerste zaak hebben, maar dat werden 4 maanden. Vervolgens had ik al vrij snel mijn 2e zaak. Echter, Hotel Riche is niet 1 bedrijf. Door de diverse mogelijkheden run je gewoon 3 bedrijven tegelijk. Het hotel, de zalen en het restaurant.

Ik kan nu 2 dingen doen; of het bedrijf gaan uitbreiden of datgene wat je doet, goed doen. En dan zien we wel wat de toekomst brengt.

Welke boodschap wilt u uw collega ondernemer meegeven?

Geniet van je ervaringen. Maak je niet te druk, want het komt altijd goed en ga voor datgene wat je wilt bereiken, maar niet ten koste van alles.

Over Hotel Riche

Wat is de core business van jullie organisatie?

Horeca

Hoe is jullie organisatie ontstaan?

Hotel Riche bestaat al sinds 1928. Destijds was het ook een toonaangevend horecabedrijf. Echter door de moeilijke tijden is er in 2005 door ons besloten om er flink de schop in te zetten. Het bedrijf voldoet nu aan de strengste brand- en geluidseisen. Daarnaast is er een lift gekomen.

In 2007 is de dansschool, voorheen de bioscoop, ook overgenomen door ons. Sinds toen kwam er de mogelijkheid om hele grote partijen, tot 1200 personen te organiseren.

In 2009 is de serre gekomen. Deze stond al zeer lang in de planning, maar kon toen eindelijk worden gebouwd. Hierdoor is er altijd leven in de zaak.

In 2010 zijn de hotelkamers gerenoveerd. Nieuwe badkamers, nieuwe bedden en TV’s zorgen voor een veel beter verblijf.

In 2011 is het restaurant volledig gerenoveerd. Er is een doorgang naar de serre gemaakt, waardoor het restaurant meer in het zich is.

Wat zijn jullie hoogtepunten sinds het bestaan van de organisatie?

Nou, dat zijn er nogal wat. Maar mijn 1e grote personeelsfeest in de Grote Zaal van Riche en mijn 1e carnaval bij Riche springen er toch zeker boven uit.

Wat maakt jullie organisatie uniek?

Hier kan alles. Vergaderen, diner, feesten en slapen. En dat midden in het centrum van Boxmeer. Waar kan dat nou?

Hebben jullie samenwerkingen met vaste partners en zoja op welk gebied?

De carnaval en activiteiten op het plein doen wij nu samen met de buren, la Bamba. Je kunt beter met elkaar werken dan tegen elkaar. Verder hebben wij vaste leveranciers e.d.

Welke personeelsactiviteiten worden er georganiseerd?

Naast de kerstborrel gaan wij jaarlijks op stap. Dit doen we per bedrijf apart. We gaan iets leuks doen en we eten lekker en vooral gezellig borrelen met z’n allen.

Wat is de grootste uitdaging voor de organisatie?

De afstand Nijmegen naar Boxmeer is heel groot, terwijl de afstand van Boxmeer naar Nijmegen heel klein is. Daar wil ik mee zeggen dat onze doelgroep in verhouding te klein is voor een groot bedrijf als Riche. Daarom moeten we verder kijken, zoals Nijmegen, Venray en Uden. Een bedrijf als Riche is daar niet te vinden, daarom moet het aantrekkelijk worden voor hen om naar Boxmeer te komen. En dat is een uitdaging…

Waar staat de organisatie over 5 jaar?

Net als nu zal Riche dan een toonaangevend bedrijf zijn. Wanneer er meer events, seminars en presentaties worden gegeven, dan zullen wij zeker van de partij zijn.

Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?

De hotelkamers die in 2010 niet zijn gerenoveerd wil ik graag up-to-date maken. Daarmee zullen wij niet onderdoen voor de grotere hotels aan de snelweg. Verder hoop ik dat we, net als nu, nog steeds veel gasten mogen ontvangen bij Riche.

Meer informatie over RICHE B.V., HOTEL :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!