home » interviews » Bouw »

Huijbregts, wegenbouw met oog voor detail

  • Bouw

Al ruim 60 jaar is Huijbregts gespecialiseerd in boven- en ondergrondse infra, maar ook in cultuurtechnisch grondwerk.

Huijbregts, wegenbouw met oog voor detail

Wat is de core business van Huijbregts Wegenbouw B.V.?

Het realiseren van boven- en ondergrondse infrastructuur in de ruime zin van het woord. Van cultuurtechnisch grondwerk tot complexe rioleringen en waterbuffers, van funderingen tot verhardingen in alle soorten (bestrating, asfalt- en betonverharding) en bovendien het saneren van verontreinigde bodem en waterbodems.

Wij realiseren dit voor voornamelijk overheden en particulieren (stichtingen, bedrijven, industrieën etc.), zowel ontwerp, als aanleg en onderhoud.

Hoe is het bedrijf ontstaan?

Opgericht op 11 mei 1949 door Martinus Huijbregts (tevens zijn trouwdatum). De standplaats was en is gelegen aan Postelsedijk 2 te Reusel. Oorspronkelijk was het een loonbedrijf dat voornamelijk voor de boeren in de Kempen werkte, maar al snel omgeschakeld naar verkavelings- en wegenbouwactiviteiten. Actief in zowel Nederland en België

Wat maakt het bedrijf uniek?

Huijbregts is een regionaal werkend bedrijf dat bekend staat om kwaliteit, betrokkenheid bij klant en omgeving, flexibel en betrouwbaar. Meedenken in een vroegtijdig stadium van het project is verankerd in de bedrijfscultuur. Er werkt gedegen en goed opgeleid vakbekwaam personeel, eigen materieel en transportmiddelen. Partnership en “oog voor detail“ zijn 2 kenmerkende uitspraken die perfect passen bij Huijbregts.

Wat is uw toekomstvisie op lange termijn?

Het midden- en kleinbedrijf in de GWW sector zal zich steeds meer gaan specialiseren gezien de grote concurrentie bij het kleinere infrabedrijf en de schaalvergroting bij het grootbedrijf. Dat noopt tot keuzes maken voor aard en type werkzaamheden. Maar er zal altijd een rol zijn weggelegd voor regionale spelers met een “Huijbregts”-profiel. Duurzaam ondernemen en maatschappelijk verantwoord ondernemen zullen het bedrijfsbeleid alleen maar gaan versterken. 

Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?

De nasleep van de economische crisis is nog immer merkbaar in de wegenbouw (bezuinigingen bij gemeenten en andere overheden en investeringstops bij industrieën), daarom zal er op de korte termijn geen grote groeiontwikkeling zijn bij Huijbregts Wegenbouw, maar zal juist door meer focus op de kernkwaliteiten de positie wel worden versterkt.

Directeur aan het woord

Hoe zou u uzelf omschrijven?

Pragmatisch, maatschappelijk betrokken, optimistisch en bovenal positief ingesteld.

In welke leiderschapsstijl herkent u zichzelf het meest?

In een mix van mensgericht en resultaatgericht leiderschap

Wat voor auto rijdt u?

Audi A6

Waar spaart u voor?

Oudedag, vakantie en leuke dingen. Maar ook voor onverwachte tegenvallers.

Wat is uw grootste passie in het leven en waarom?

Mijn gezin, mijn familie en vrienden. Deze zorgen voor stabiliteit in mijn leven.

Wat is uw lijfspreuk?

Carpe Diem (privé)
“You can not change the winds , but you can avoid the sails” (zakelijk en privé)

Welke boodschap wilt u uw collega ondernemer meegeven?

Vaak is het prima om hoofdzaken te onderscheiden, maar als het om iets bijzonders gaat tellen juist de details. Daarom: Huijbregts: uw partner met oog voor detail.

Meer informatie over HUIJBREGTS WEGENBOUW B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!