Hydrauvision: een technische alleskunner in onderhoud

  • Technologie

Hydrauvision is een wereldwijde totaalleverancier in hydrauliek. Het bedrijf biedt totaaloplossingen waarin aandrijf- en besturingstechniek een prominente rol spelen. Daarbij is het bedrijf gespecialiseerd in hydraulisch onderhoud.

Hydrauvision: een technische alleskunner in onderhoud

Geen wonder dat met deze kennis en ervaring Hydrauvision een partner is voor tal van industriële bedrijven, internationale bagger- en offshorebedrijven, weg- en waterbouw en al die andere bedrijfstakken waarin hydrauliek een rol speelt.

De kracht van Hydrauvision

Hydrauvision startte 45 jaar geleden in Schoondijke. Inmiddels heeft het bedrijf 160 mensen in dienst en, naast Schoondijke, vestigingen in Dordrecht, Raamsdonksveer,  IJmuiden, Yerseke en Gent. De uitgebreide dienstverlening is ondergebracht in vijf divisies: Systems, Services, Components, Rental en Piping. “Hierin schuilt de kracht van ons bedrijf”, legt Luc Maenhaut, Sales Manager, uit. “Met het oog op de noodzakelijke continuïteit van productieprocessen zijn onze service engineers 24/7 beschikbaar om problemen op te lossen. Groot voordeel hierbij is dat we een uitgebreide verhuurvloot hebben, waarmee in voorkomende gevallen de storing kan worden opgevangen. Daarnaast kunnen onze service engineers terugvallen op de knowhow van onze systeemontwerpers. Zij werken dagelijks aan de ontwikkeling van de allernieuwste hydraulische systemen.”

Knowhow en slagkracht

''De service engineers van Hydrauvision zijn wereldwijd actief. Ze zijn allen VOL-VCA gecertificeerd. Daarnaast beschikt een groot deel van onze monteurs over de certificaten die noodzakelijk zijn in de offshore. We zijn als organisatie ingericht op het periodiek onderhouden van hydraulische machineparken en het reviseren of repareren van aandrijftechnische installaties of componenten, maar we kunnen ook megaprojecten op zee ontwerpen, installeren, opstarten en onderhouden. Die veelzijdigheid komt onze opdrachtgevers ten goede. We verbreden en verdiepen onze knowhow en zetten die optimaal in bij iedere opdracht”, aldus Rik Oosterling, Location Manager Services Schoondijke. “We worden vooral gewaardeerd om onze flexibiliteit en slagkracht. Omdat we werken vanuit verschillende vestigingen zijn we snel ter plaatse. Ook wereldwijd; binnen 24 uur stapt er desgewenst iemand op het vliegtuig.”

Continuïteit waarborgen

Bij Hydrauvision staat het creëren van klantwaarde voorop. “We bouwen nadrukkelijk aan langdurige relaties. Bij sommige productiebedrijven komen we al jaren over de vloer. Neem bijvoorbeeld het bedrijf Elocoat in Terneuzen. Hier verzorgen we al 20 jaar lang de reguliere, 4-wekelijkse onderhoudstops. Natuurlijk hebben we hiervoor enkele service engineers aangewezen. Zij kennen inmiddels alle ins en outs bij de klant, vakinhoudelijk maar bijvoorbeeld ook op het gebied van de veiligheidsvoorschriften.” Oosterling benadrukt dat de service engineers altijd verder kijken dan die ene specifieke onderhoudsvraag. “We weten dat de continuïteit van productieprocessen van cruciaal belang is. Daarom kijken we verder en geven we proactief advies. Verder denken we steevast mee over energie- en geluidsbesparende oplossingen.”

Uiteenlopende onderhoudsopdrachten

De onderhoudsopdrachten die Maenhaut en Oosterling opsommen zijn indrukwekkend. Het loopt uiteen van energiebedrijven tot productiebedrijven, baggerschepen en weg- en waterbouw. “Bij kunstmestgigant Yara verzorgen we het onderhoud van de laadarmen waarmee schepen, vrachtwagens en wagens worden geladen. Grote namen zoals Van Oord doen een beroep op Hydrauvision voor het onderhoud aan de hydraulische installaties aan boord van baggerschepen en boorplatforms.

Teamwork

De kracht van Hydrauvision is groot. De service afdeling voor onderhoud, reparatie, revisie, testen en certificeren werkt nauw samen met de andere afdelingen. Onze kracht zit niet alleen in de techniek maar ook in de mensen die hier werken. Zijcombineren hoogwaardige engineering met inventiviteit, vasthoudendheid en wil om iedere klant zo optimaal mogelijk te bedienen.”

Meer informatie over HYDRAUVISION B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!