“Ik neem Robog straks met een gerust hart over”

  • Zakelijke dienstverlening

Na tien jaar in de horeca stapte Marcel van Loon een jaar geleden over naar Robog, het verhuurkantoor van zijn moeder. Inmiddels is het tijd voor de volgende stap: de komende drie jaar wordt Van Loon klaargestoomd om het bedrijf op termijn over te nemen

“Ik neem Robog straks met een gerust hart over”

Foto: Marcel van Loon 

Robog is een kleinschalig verhuurkantoor uit Bergen op Zoom dat vooral actief is in West-Brabant en Zeeland. Het bedrijf verhuurt en beheert kantoren, woningen, winkels en garages. Daarnaast ondersteunt Robog diverse Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) van appartementen¬complexen op zowel administratief als technisch vlak.

Nieuwe uitdaging

De moeder van Marcel van Loon is momenteel de eigenaar van Robog; zij nam het kantoor in 1997 als werknemer over van de toenmalige eigenaar. Zelf werkt Van Loon sinds 2016 in het bedrijf van zijn moeder, blikt hij terug. “Na een opleiding Hotelmanagement werkte ik tien jaar lang in de horeca. Toen ik op een gegeven moment toe was aan een nieuwe uitdaging, besloot ik in te stromen bij Robog als VvE-manager en verhuurconsulent. Dat beviel meteen goed; zó goed, dat mijn moeder en ik nu besloten hebben dat ik het bedrijf over een aantal jaren overneem.”

Complexe wetgeving

Net als in de horeca draait het ook in de verhuurbranche om contact met mensen, ontdekte Van Loon. “Het gaat erom dat je mensen zo goed mogelijk probeert te helpen. In die zin zie ik zeker raakvlakken met mijn vorige werkomgeving.” Uitdagingen voor hemzelf liggen volgens Van Loon vooral nog op inhoudelijk vlak. “De vaak complexe wet- en regelgeving op het vlak van verhuur en VvE’s verandert voortdurend. Er gold al langer een verplichting om binnen de VvE te sparen voor groot onderhoud, maar die regeling is nu verder uitgebreid. Zo verandert er voortdurend wel wat. Wij adviseren VvE’s over hoe ze het best om kunnen gaan met deze en andere wijzigingen.”

Kennismaken

De komende drie jaar benut Van Loon om inhoudelijk nog beter thuis te raken in de vaak complexe materie. “Ook wil ik deze tijd benutten om de verschillende eigenaren in onze regio beter te leren kennen. Al met al een hele uitdaging, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik straks helemaal klaar ben om Robog over te nemen.”

Auteur: Joost Peters

Meer informatie over ROBOG.NL:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!