‘In onze businessclub is het prima netwerken’

  • Toerisme & Recreatie

Lang hoeft Richard Beenackers niet na te denken als hij in 2007 de kans krijgt om, samen met zijn broer, de door zijn ouders opgerichte Golfbaan Princenbosch over te nemen. Nog altijd geniet hij van het werk op de baan, die ook voor ondernemers het nodige te bieden heeft.

‘In onze businessclub is het prima netwerken’

“We zien hier op zaterdagochtend geregeld mensen binnenkomen die, na een drukke werkweek, in alle vroegte een balletje komen slaan. Ik kan dat goed begrijpen. In alle stilte dat witte balletje over het groene gras zien rollen, omringd door mooie natuur: ik kan me bijna niets mooiers voorstellen.”

27 holes

Dat Richard Beenackers zelf een liefhebber is van het golfspel, wordt al snel duidelijk. Hij stamt uit een familie van golfliefhebbers. In 1991 richten zijn ouders in Molenschot een golfclub op, die al snel 270 leden en 14 holes telt. Een kwart eeuw later is Princenbosch flink gegroeid; anno 2016 genieten zo’n 1.500leden regelmatig van het golfspel op een van de inmiddels 27 holes. Vooral dat laatste aspect maakt Princenbosch uniek, vertelt Beenackers. “Een aantal van 18 holes is standaard. Dat betekent dat er bij ons sowieso altijd negen holes vrij zijn voor leden. Verder hebben we een heren- en een damesteam in de hoofdklasse spelen, maar vooral het spelplezier en het bourgondische karakter staan bij Princenbosch voorop. Zo beschikken we niet alleen over een prachtige golfbaan, maar ook over een prima restaurant voor een hapje en een drankje.”

Netwerken

Ook veel zakelijke leden weten Princenbosch inmiddels goed te vinden, vervolgt Beenackers. “We beschikken over fijne ruimtes voor bijeenkomsten en cursussen, in een ontspannen omgeving en al dan niet in combinatie met een golfarrangement of een golfclinic. Daarnaast beschikken we sinds een aantal jaren ook over een businessclub. De circa veertig leden komen eens per maand bij elkaar om te golfen, te dineren en – uiteraard – te netwerken en zaken te doen. Dat laatste gaat in onze ontspannende omgeving bijna als vanzelf.”

Ruim opgezet

Wat trekt Beenackers zo aan in het runnen van een golfbaan? “De ene dag hosten we een zakelijk evenement, de andere dag vindt hier een toernooi plaats voor onze piepjonge jeugdleden. Juist die afwisseling spreekt me aan.” Bij Princenbosch kan in principe iedereen lid worden, vervolgt Beenackers. “Dat zie je ook terug in het diverse ledenbestand. Werd golf tot een jaar of vijftien geleden gezien als elitair, steeds meer mensen ontdekken hoe ontspannend deze sport kan zijn. Bij golf speel je tegen jezelf en tegen de baan, en dat spreekt mensen aan. Niet voor niets is het aantal golfbanen in Nederland de laatste jaren sterk gegroeid.”

Dat is alleen maar goed, benadrukt Beenackers. “Het dwingt ons om scherp te blijven en de kwaliteit van de baan goed in de gaten te blijven houden. Leden kunnen hier normaal gesproken – als er geen toernooi bezig is – meteen terecht, en omdat het terrein zo ruim is opgezet loop je elkaar nooit voor de voeten.”

Jubileum

Zoals gezegd bestaat Princenbosch in 2016 precies 25 jaar. Uiteraard staan wij uitgebreid stil bij dat jubileum, vertelt Beenackers. “We organiseren een golfdag en een ontbijt – op de golfbaan! – voor leden. Ook vindt later dit jaar het Princenbosch Open plaats: een toernooi waarvoor we de amateurtop van Nederland naar Molenschot halen.” Princenbosch is dus klaar voor de volgende 25 jaar? Als het aan Beenackers ligt zeer zeker. “Als ik mensen in alle vroegte zie genieten en ontspannen op onze mooie baan, dan doet me dat elke keer weer deugd.”

Auteur: Joost Peters

Meer informatie over PRINCENBOSCH B.V., GOLFBAAN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!