Industriële automatisering van de hoogste kwaliteit

  • Industrie

EPI BV Industrial Automation is specialist in het automatiseren van procesinstallaties, productiemachines en goederenstromen. Het Etten-Leurse bedrijf verzorgt de complete dienstverlening van advies tot inbedrijfstelling. EPI gaat daarbij alleen voor de hoogste kwaliteit.

Industriële automatisering van de hoogste kwaliteit

Industriële automatisering

Industriële automatisering vormt al jarenlang de core business van EPI BV. Het bedrijf uit Etten-Leur heeft een antwoord op al uw automatiseringsvraagstukken: voor procesinstallaties, de productietechniek maar ook voor goederenstromen. EPI staat bekend om haar complementaire dienstverlening. “Wij kunnen projecten turnkey opleveren”, verklaart directeur Ivo van den Bemd. “We beschikken over een hardwareafdeling, softwareafdeling, een werkplaats waar we de kasten bouwen, en sinds 2013 ook een testruimte waarin we kasten volledig kunnen testen en af kunnen nemen met de klant.”

Ontzorgen met technische oplossingen

Sinds de oprichting van het bedrijf heeft EPI zich gespecialiseerd in speciale (boven)loopkranen, allerhande transportinstallaties en besturingen voor de proces- en petrochemische industrie. Momenteel ontzorgt EPI haar klanten volledig op het gebied van industriële automatisering. “Klantwensen vormen hierin de basis voor technische oplossingen.”

Kwaliteit

Het kleine bedrijf dat twintig mensen telt, is uiterst flexibel, schakelt snel en levert altijd kwaliteit. “Daarop kunnen we wel besparen, maar dat doen we niet.” Klanten weten dit. EPI heeft vaste relaties die al vijftien, tot twintig jaar of zelfs nog langer bestaan. “Kwaliteit boven kwantiteit”, benadrukt Van den Bemd. EPI helpt liever een select groepje met de best mogelijke producten en diensten dan dat ze moet inboeten op kwaliteit. “Daarom willen we een overzichtelijk bedrijf blijven. De communicatielijnen moeten kort blijven en de organisatie plat.”

PLC-systemen

Toch valt er nog voldoende winst te behalen, weet ook Van den Bemd. “Op het gebied van biogasinstallaties en duurzame installaties bijvoorbeeld. Verder kunnen wij van toegevoegde waarde zijn door ons te certificeren in diverse specialiteiten.”

Technische achtergrond

Van den Bemd en zijn compagnon zijn beiden techneuten “Onze achtergrond ligt ook in technische opleidingen. Wij staan tussen onze medewerkers. Het gaat erom dat je hen vertrouwen geeft. Maar we zien graag wat er gebeurt, we worden graag betrokken, want wij zijn eindverantwoordelijk.”

Prettige werksfeer

Beide stellen hoge eisen en hameren constant op kwaliteit. Dit gebeurt in een prettige werksfeer. “We hebben een groep medewerkers die voor elkaar klaar staan. Er zijn hier geen buitenbeentjes.” Het zijn allen mensen uit de regio, net als dat ook Van den Bemd uit de buurt komt.

Klantrelatie voorop

De behouden koers wordt ook in de toekomst door EPI gevaren. “We willen geen gekke dingen doen, verantwoord investeren en financieel gezond blijven. Er zijn collega-bedrijven die onder de kostprijs duiken. Wij doen dat niet.”

Meer informatie over EPI – INDUSTRIAL AUTOMATION :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!