‘Informatie uit machines wordt steeds belangrijker’

  • Technologie

Voor producenten wordt het steeds belangrijker om de juiste informatie uit hun machines te halen. ‘O.a Batch size 1, tegen lagere kosten, sneller en nauwkeuriger produceren, energiebesparing, transparantie en cloud based oplossingen worden steeds belangrijker’, zegt Eric van den Broek, Managing Director Benelux van Lenze uit ‘s-Hertogenbosch.

‘Informatie uit machines wordt steeds belangrijker’

Foto: Eric van den Broek

‘In de toekomst moeten machines in kortere tijd meer taken kunnen uitvoeren. Meer digitalisering en automatisering vereist een grotere flexibiliteit van machines en applicaties zonder vergroting van de complexiteit. Daarom werken machinebouwers graag samen met Lenze. Wij helpen hen om hun machines optimaal te laten presteren en meerwaarde te creëren voor de eindgebruikers.’

Lenze bestaat al sinds 1947 en ontwikkelt, produceert en verkoopt eigen hard- en software oplossingen voor machinebouwers, met name gericht op automatisering, digitalisering en robotisering. Het Duitse bedrijf heeft vestigingen in 60 landen en telt zo’n 3.500 medewerkers. Het Lenze Europa West team met verkoop en engineering resources heeft vestigingen in ’s-Hertogenbosch, het Belgische Bornem en Bedford in UK. In de negen research & development centra werken zo’n 400 medewerkers. Zij zijn continu bezig met de ontwikkeling en productie van de meest geavanceerde modulaire hard- en software-oplossingen op het gebied van aandrijf- en automatisering applicaties.

Motion Centric Automation

Innovatie is een speerpunt binnen Lenze. Van den Broek: ‘Wij begrijpen en beheersen het engineeringsproces voor machinebouw als geen ander. Juist in deze tijd van Smart Industrie (ook wel Industrie 4.0 genoemd), waarin dynamische markten razendsnel in omvang kunnen groeien en krimpen, is het belangrijk om o.a. cyber secure cloud based oplossingen voor machinebouwers te ontwikkelen. Daarbij staat de automatisering van alle bewegingen in de machine voor ons centraal. Lenze is daardoor een wereldwijd actieve specialist in Motion Centric Automation. Door te modelleren, visualiseren en te simuleren bieden we met onze kennis, ervaring en expertise de juiste automatiserings oplossingen naar intelligente systemen.’

Van initële ideeën tot after sales

Het bedrijf werkt met name in opdracht van machinebouwers o.a. in consumer goods, intralogistieke, automatovive, textile, convert&printing industrie. Een voorbeeld hiervan is robotbouwer KUKA die actief is in deze industrieën. Een bekende referentie van Lenze in de automotive sector is Mercedes-Benz.

Automation Camps

Om ook in de toekomst over voldoende gekwalificeerde medewerkers te kunnen beschikken werkt Lenze onder meer samen met Avans in ’s-Hertogenbosch en HAN in Arnhem/Nijmegen. ‘Wij bieden niet alleen stageplekken aan, maar verzorgen ook gastcolleges op deze school en stellen demo-apparatuur beschikbaar. Op die manier proberen we jonge talenten te interesseren voor ons bedrijf.

Daarnaast zijn we een Automation Camps aan het opzetten, waarin we een aantal jonge mensen de kans geven om na hun studie zichzelf verder te ontwikkelen, met als doel om de toekomstige Motion Centric Automation specialisten klaar te maken voor de toekomst. Lenze biedt internationaal veel ontwikkelingskansen. Met name voor systeem-, IT- en applicatie-engineers liggen er volop uitdagingen in een enorme dynamische industrie. 

Contactgegevens Lenze

Lenze B.V.
Ploegweg 15
5203 DC ’s-Hertogenbosch
Tel. +31 (0)73 - 645 65 00
E-mail: sales.nl@lenze.com
Website: www.lenze.com

Lenze b.v.b.a.
Rijksweg 10c
2880 Bornem
Tel. +32 3 5426200
E-Mail: sales.be@lenze.com
Website: www.lenze.com

Meer informatie over LENZE B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!