home » interviews » Bouw »

Infrastructurele projecten integraal uitvoeren

  • Bouw

KWS Infra verzorgt infrastructuur in de ruimste zin van het woord. Het allround aannemersbedrijf is gespecialiseerd in mensen verbinden, zowel onder als boven de grond. Dit gebeurt via integrale projecten op het gebied van grond-, weg- en waterbouw.

Infrastructurele projecten integraal uitvoeren

Infra tak van VolkerWessels

“KWS Infra kent een lange geschiedenis”, weet Martin Dees, regiodirecteur van Roosendaal en Sas van Gent. “KWS bestaat al ruim 110 jaar. Ondanks enkele fusies en samenvoegingen zijn we altijd de infra tak van VolkerWessels gebleven.” Als marktleider op het gebied van wegenbouw opereert KWS Infra op landelijke schaal, maar wel vanuit regionale vestigingen. “Dat is de kracht van het concern. We zitten dicht bij de regio’s.”

Dicht op de klant

Het decentrale beleid van KWS Infra is volledig in lijn met haar streven om dicht op de klant te zitten. In letterlijke zin, maar zeker ook figuurlijk door klanten zoveel mogelijk te ontzorgen. “We willen het hele bouwscala aan kunnen bieden”, vertelt Dees. “We zijn een allround aannemersbedrijf actief in de grond-, weg en waterbouw. In de ruimste zin van het woord, van ontwerp tot en met onderhoud.

Integrale projecten

Van het aanbrengen van verhardingen tot het verzorgen van waterbouwkundige constructies, KWS Infra is een echte duizendpoot. “Maar de uitdaging is om klanten nog verder te ontzorgen. Integraliteit staat hierbij voorop. De markt verandert. Vroeger schreef de opdrachtgever meestal een voorgekouwd bestek, maar tegenwoordig worden projecten steeds vaker kant-en-klaar opgeleverd. Er worden dan alleen nog functionele eisen gegeven door de opdrachtgever. Verder wil die er zo weinig mogelijk omkijken naar hebben.”

Aanpassen en overleven

Dees is iemand die altijd kansen ziet. “Ik wil de bakens verzetten, blijven aanpassen. Zo’n crisis is ook een nieuwe werkelijkheid.” Als voorbeeld geeft de regiodirecteur de uitgestorven dinosauriërs. Op Darwinachtige manier vertelt hij over aanpassen en overleven. Het is meteen het geheim van zijn eigen succes. Martin Dees is inmiddels alweer 25 jaar werkzaam voor KWS Infra. Naar eigen zeggen doordat hij met de tijd is mee veranderd.

No-nonsense organisatie

Na zijn hts-opleiding ging Dees als praktikant bij KWS aan de slag. “Ik heb een traditioneel carrièreverloop gehad. Ik ben in Zeeland begonnen bij Uitvoering en nu zit ik hier.” KWS Infra is een no-nonsense organisatie met een platte structuur. Het ondernemerschap zit diep in de vestiging. “Het is een moeilijke tijd, maar het is wel dynamisch en er is voldoende uitdaging.”

Multidisciplinaire onderhoudscontracten

Op het gebied van multidisciplinaire onderhoudscontracten heeft zijn bedrijf een voorname positie verworven. “We zijn met vier hele grote bezig. Het is de basis onder ons bedrijf”, zo ziet Dees. Trots vertelt hij over de vestiging in Roosendaal die in drie jaar tijd maar liefst 600.000 ton asfalt aanlegde. “We moeten deze lijn nu doortrekken. Dus zorgen voor afwisseling en zorgen dat we een dynamische voorkeurspartner zijn die iets wil en kan betekenen.”

Kansen zien

Dat succes komt niet vanzelf weet Martin Dees: “Je moet ook in moeilijke tijden kansen zien. Niet bij de pakken neerzitten. En niet jezelf, maar je mensen belangrijk maken.”

Meer informatie over KWS INFRA B.V. ROOSENDAAL:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!