Innovatieve totaalaanpak met behoud van vakmanschap

  • Technologie

Al meer dan een eeuw is TMS Industrial Services regionaal marktleider in mechanisch onderhoud en piping voor de procesindustrie. En hoewel een groot deel van de werkzaamheden is geautomatiseerd, blijft human capital de basis van TMS: “Automatiseren waar het kan, handmatig vakmanschap waar het moet.”

Innovatieve totaalaanpak met behoud van vakmanschap

De menskracht staat centraal bij TMS: van bankwerkers, ontwerpers, fitters, plaatwerkers tot gecertificeerde lassers. Het bedrijf investeert in de ontwikkeling van kennis en knowhow. “Want we moeten het uiteindelijk van de handjes hebben”, zo stelt directeur Piet Moes van de TMS-vestiging in Terneuzen. Hij is voorzitter van M-FORCE, de bedrijfsschool voor metaalopleidingen in Zeeuws-Vlaanderen, voorheen bekend als SMEO. Op onderwijsgebied wordt samengewerkt met het regionale centrum voor toptechniek CTT in Terneuzen - waarin vmbo, bedrijfsopleidingen en ROC Scalda vertegenwoordigd zijn; evenals werkgeversorganisatie VNO/NCW. “Bij onze vestiging zijn altijd wel tussen de acht en tien leerlingen aan het werk, inclusief stagiairs.” Het is de combinatie van hightech-innovatie en gespecialiseerde vakkennis die de positie van TMS zo uniek maakt, aldus Moes.

Internationale speler

Met vestigingen in Zeeuws-Vlaanderen, West-Brabant en Vlaanderen is het bedrijf een belangrijke speler op het internationale vlak. “Meer dan de helft van onze omzet komt van opdrachten over de grens”, zegt Moes. Het betreft de grotere ondernemingen aan de kanaalzone Terneuzen-Gent. TMS Industrial Services. Of het nu gaat om incidentele opdrachten of om meerjarige projecten: TMS levert altijd maatwerk. Vanuit halffabrikaten -zowel uit koolstofstaal als roestvaststaal- komen hoogwaardige eindproducten uit de handen van de vakmensen. “Elk onderdeel is anders en elke opdrachtgever stelt z'n eigen, specifieke eisen aan de dienstverlening. Wij bieden daarom een zeer breed en gespecialiseerd dienstenpakket; vanaf de voorbereiding, organisatie tot uitvoering en onderhoud.”

Drones en 3D-scanning

Nieuwe industriële productielijnen komen op de tekentafel tot stand en het is de uitdaging om theoretische oplossingen tot uitvoering te brengen. “Dat alles op papier of op beeldscherm klopt is één ding maar het moet in de praktijk ook echt wérken. Daar zorgen wij voor.” Dat vereist een werkwijze waarbij TMS flexibel inzetbaar is; indien nodig ook tijdens de avonduren en in de weekends. “Voor ons is het werk pas af als het góed is.” Om dit hoge uitvoeringsniveau te garanderen blijft de onderneming investeren in research en development. “Voorbeelden hiervan zijn het uitvoeren van inspecties met drones en op 3D-scanning van installaties. Hierbij loopt TMS voorop.”

Ontzorgen

Het bedrijf kiest bewust voor een totaalaanpak als het om optimalisatie van bedrijfsprocessen gaat. Want, zo benadrukt directeur Moes: “TMS is niet uitsluitend een bedrijf dat pas komt kijken als er storingen of andere technische problemen verholpen moeten worden. Wij denken, samen met de opdrachtgever, juist vóóruit.” Binnen de procesindustrie is tijd geld, en de machines zijn letterlijk en figuurlijk de motor van het bedrijf. Daarom kiezen veel klanten ervoor om grote delen van het onderhoud -of soms zelfs volledig- hier uit te besteden. “TMS Industrial Services ontzorgt. Want onze opdrachtgevers moeten kunnen vertrouwen op bedrijfszekerheid.” Het bedrijf is op veel vlakken thuis, met daarbij een aantal specialisaties; bijvoorbeeld het bouwen van drukvaten, revisies van 'rotating equipment', het re-tuben van warmtewisselaars en het reviseren van regelventielen.

Auteur: Hans-Jorg van Broekhoven

Meer informatie over TMS Industrial Services Groep:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!