Insulcon, Industrieel thermisch management

  • Industrie

Insulcon is een servicegerichte onderneming, die zich naast het leveren van hoogtemperatuur bestendige materialen aan thermisch gerelateerde industriën, bezighoudt met het leveren van snelle en doeltreffende oplossingen rondom energieverliezen ter optimalisatie van thermische procesvoeringen.

Insulcon, Industrieel thermisch management

Hoe is Insulcon ontstaan?

De oprichter (A.L.D. Noppen) was vele jaren werkzaam als Sales Manager voor een Amerikaanse keramische vezelproducent welke destijds in Europa (70-er jaren) als asbestvervanging erg in de belangstelling stond. Hij had diverse andere (naar later bleek) zeer succesvolle ideeen om deze “vezel producten” op een eigentijdese wijze in de Europese markt te zetten, oner andere door verdere klantspecifieke bewerking en daardoor toegevoegde waarde aan deze producten te geven.

Wat maakt Insulcon uniek?

Insulcon (opgericht in 1980) is in de afgelopen 32 jaar van een pure handelsonderneming gemuteerd in een inventieve en flexibel opererende organisatie met toonaangevende producten, systemen en oplossingen en heeft zo haar naam weten te vestigen als “ leader in high temperature solutions” in Nederland, Europa en zelfs daarbuiten.

Economische thema's in de regio West-Brabant zijn: Biobased Economy, Innovatie, Logistiek en Maintanance. Is Insulcon met één van deze thema's verbonden? En zo ja, op welke manier?

Aan innovatie is binnen Insulcon altijd de nodige prioriteit gegeven.  Vaak worden er in een kort tijdsbestek klantgerichte oplossingen ontwikkeld, welke zeker het predicaat “innovatief” kunnen dragen. Een voorbeeld hievan is Hot Spot Repair; het (tijdens vol thermisch proces) repareren van beschadigde of uitgevallen vuurvaste bekledingen in continue ovens, kraakfornuizen, reformers etc.
Deze service wordt wereldwijd aangeboden en vaak is er een Hot Spot Repair-crew binnen 48 uur ter plaatse om bij dergelijke calamiteiten de nodige service te kunnen bieden en deze op te lossen.

Wat is uw toekomstvisie op lange termijn?

Verdere groei in onze eigen productie (zowel materiaal als mens) en in de levering van eigen, unieke producten met gespecialiseerde mensen en met korte levertijden. Het leveren van “klantspecifiek” maatwerk om voor de klant een toegevoegde waarde te kunnen leveren en om ons te kunnen  blijven manifesteren als leider in deze branche.
Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?
Groei in Europa door strategische overnames van kleine branch-overeenkomende bedrijven en deze met de kennis uit de INSULCON Groep, verder te laten ontwikkelen. Wereldwijd agenten aanstellen om het leveringspakket bij nieuwe prospects te introduceren en zo nieuwe omzetgroeit te doen realiseren.

Technisch Directeur Jos van der Waard aan het woord

Hoe zou u uzelf omschrijven?

Ambitieus, betrokken senior met de nodige ervaring.

Wat is uw ambitie?

Na 30 jaar werkzaam te zijn bij Insulcon, waarin vele zaken succesvol zijn ontwikkeld en in de markt zijn gezet, is mijn ambitie om mijn specifieke kennis en enthousiasme, de komende jaren  over te dragen aan jonge sales-engineers, account managers en binnendienst medewerkers.

Wat maakt het leuk om voor dit bedrijf te werken?

Je met (voor mij normale) specifieke kennis te presenteren bij zowel middelgrote als grote (multinationals) bedrijven, waarbij  INSULCON in vaak korte tijd direct “op de kaart” gezet wordt en men daardoor snel grote belangstelling weet te verkrijgen voor de producten, systemen en oplossingen welke de INSULCON Groep in huis heeft en dit uiteindelijk tot duurzame commerciële activiteiten leidt.

Welke personeelsactiviteiten worden er georganiseerd?

Kerstbrunche, personeelsfeest, zomer BBQ en op kleinere schaal diverse activiteiten per afdeling of groep.

Heeft u ooit een bijnaam van uw collega's gekregen?

Willy Wortel!

Wat is uw grootste passie in het leven en waarom?

Jonge, gemotiveerde mensen zowel maatschappelijk als in hun carriere adviseren en coachen en hen voorhouden dat met inzet, betrokkenheid en interesse, veel te bereiken is.

Wat is uw lijfspreuk?

Denk mee en spreek je uit! (Ook al ben je het er niet altijd mee eens.)

Meer informatie over INSULCON B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!