Investeren in eigen transport loont voor Hessels Poedercoating

  • Logistiek & Vervoer

Hessels Poedercoating bestaat 20 jaar. In de afgelopen jaren hebben zij een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Er hebben aanzienlijke innovaties plaatsgevonden en er is stevig geïnvesteerd. Zowel in technische installaties, als ook op logistiek gebied.

Investeren in eigen transport loont voor Hessels Poedercoating

Hessels Poedercoating in Breda is gespecialiseerd in poedercoating van producten met zowel een binnen- als een buitentoepassing en in elke gewenste kleur. De recent in gebruik genomen hypermoderne poedercoatinstallatie, is het meest actuele voorbeeld van innovaties die de afgelopen tijd zijn doorgevoerd binnen het bedrijf. 

"De markt verandert en daar moet je op anticiperen", zegt Arjen Hessels. "Als groeiend bedrijf kregen wij vaak van onze klanten de vraag of wij met hen wilden meegroeien. Wij willen graag met onze klanten strategisch partnerships aangaan gericht op de lange termijn. Daarmee kunnen we onze klanten nog beter bedienen.”

Transport in eigen beheer

Hessels: “In onze planning vormde het transport vaak een bottleneck. We waren té afhankelijk van klanten en vervoerders voor de aan- en afvoer van de producten die wij behandelen. Wanneer de productiecapaciteit strak is ingepland en wij niet op tijd kunnen beschikken over de producten die we moeten behandelen, gooit dit roet in het eten. Op die momenten stond onze planner vaak met de handen in het haar en moest zij alle zeilen bijzetten om het weer opgelost te krijgen.”

Vrachtwagen met stalen balk

Daarom besloot Hessels Poedercoating in 2017 te investeren in eigen transport. Met de komst van een eigen truck en drie opleggers heeft de nummer 1 in poedercoating het halen en brengen in eigen hand. En daarmee is de planning bijzonder geholpen. De producten zijn op tijd in Breda en ook op tijd weer weg, terug naar de klant of naar het opgegeven afleveradres. “Het transport is hiermee onderdeel geworden van onze logistieke planning en dat heeft een enorme efficiencyverbetering teweeggebracht. En dus nog meer tevreden klanten”, glimlacht Hessels gemeend.

Een truck als een woning

De Mercedes-Benz Actros uit 2017 heeft emissiestandaard Euro VI, momenteel de schoonste klasse. Met zijn 360 PK trekt hij met gemak een oplegger met bijvoorbeeld zware onderdelen van landbouwmachines tot een maximaal laadvermogen van 30 ton. De drie opleggers zijn identiek uitgevoerd en voorzien van schuifzeilen en een schuifdak.

Op de nieuwe poedercoatinstallatie worden ook kleinere producten in grote aantallen gecoat. Deze worden na behandeling eerst professioneel verpakt om ze te beschermen tegen beschadiging, waarna ze netjes opgestapeld aan hun reis naar de klant beginnen. “Onlangs vervoerde ik zesduizend ombouwkastjes voor de automobielindustrie. Gepoedercoat in de kleur van onze opdrachtgever. En ik kan je verzekeren dat er niet één beschadigd is afgeleverd”, aldus Erik Ligtvoet, vaste chauffeur in dienst bij Hessels Poedercoating.

De chauffeur

Ligtvoet rijdt per jaar zo’n 55.000 kilometer. Dat is met name in de provincies Noord-Brabant, Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht. “We hebben veel vaste klanten in deze regio en ik ken de wegen op mijn duimpje. Maar toen ik onlangs voor een bijzondere lading een soort wereldreis moest maken naar Delfzijl heb ik toch even de Mercedes trucknavigatie aangezet”, zegt Ligtvoet.

Man wast vrachtwagen

“Erik is een echte heer in het verkeer en doet zijn achternaam eer aan”, vertelt Hessels trots over zijn chauffeur. “En dat verwachten wij ook van hem. Hij is onze ambassadeur, onderweg en bij de klant. Onze truck en opleggers zijn het visitekaartje op de weg. Over de bijna 14 meter lengte van de opleggers staat onze naam aan drie kanten vol in beeld. Een soort rijdende reclamezuil, die ook heeft gezorgd voor nieuwe klanten.”

Scherpe prijzen

De core business van het bedrijf is poedercoaten. Hessels Poedercoating biedt het transport daarom aan tegen scherpe prijzen. Transport is voor Hessels Poedercoating geen apart verdienmodel en hoeft geen winst te genereren. Het is een service om de klanten te ontlasten en rust te creëren binnen de eigen organisatie.

Neem contact op voor alle mogelijkheden en prijzen. Online een offerte aanvragen kan via de website www.hesselscoating.nl.

Meer informatie over HESSELS POEDERCOATING:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!