ISI Educatie zoekt Zeeuwse vrouwen voor een opleiding in de metaaltechniek

  • Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt in de provincie Zeeland staat onder druk en heeft een schrijnend tekort aan vakmensen. In samenwerking met het UWV en het Regionaal Leerbedrijf Vakwerk gaat ISI Educatie daarom een opleiding verzorgen om enkele tientallen mensen in een korte tijd om te scholen tot metaalbewerker.

ISI Educatie zoekt Zeeuwse vrouwen voor een opleiding in de metaaltechniek

ISI Educatie is daarom hard op zoek naar mannen én vrouwen die een uitdaging zien in het werken in de metaaltechniek’, zegt Natasja Jobse van ISI Educatie. In de afgelopen jaren zijn door de toenemende automatisering veel administratieve banen in de provincie Zeeland verdwenen. Hierdoor zijn ook veel vrouwen hun baan kwijtgeraakt. Vaak gaat het om vrouwen van middelbare leeftijd van wie de kinderen inmiddels het huis uit zijn. Uit onderzoek blijkt dat deze groep het moeilijk vindt haar weg terug te vinden naar de arbeidsmarkt terwijl zij nog heel wat arbeidsjaren voor de boeg hebben voordat zij de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. Voor deze mensen hebben wij in samenwerking met het regionale bedrijfsleven en de overheid een verkorte en innovatieve opleiding ontwikkeld.

Een team van specialisten welke hun sporen hebben verdient in de praktijk gaat de studenten klaar stomen voor een nieuwe baan en daarmee een mooie toekomst in de metaaltechniek. Het werk in de metaaltechniek is de laatste jaren enorm verandert dus er zal veel aandacht worden gegeven aan automatisering waarbij het echte vakwerk niet wordt vergeten. Vrouwen zijn vaak heel precies in wat ze doen en met behulp van de modernste technieken is het werk veel minder belastend dan vroeger.   

Vaardigheden

Op 11 maart gaan we starten met de eerste groep leerlingen en dus zijn we al volop aan het werven. Onderdeel van de werving en selectie procedure is de kennismaking van de kandidaten met het werk in de metaaltechniek. De kandidaten worden zorgvuldig begeleid in hun keuze om te zorgen dat de kans van slagen zo groot mogelijk is. Diverse testen worden afgenomen en er is veel aandacht voor het talent en de motivatie van de kandidaten. De opleiding is heel praktisch ingericht en ontwikkelt vaardigheden zoals tekening lezen, zagen, snijbranden, knippen, buigen, richten, lassen en samenstellen.

Afspraken met werkgevers

Diverse werkgevers in de metaalsector zitten met smart te wachten op deze nieuwe medewerkers. Met een aantal werkgevers zijn er al afspraken gemaakt over het aantal leerwerkplekken in hun bedrijf. Bovendien hebben de werkgevers van tevoren aangeven welke vaardigheden de medewerkers in hun bedrijf moeten beheersen. Met die wensen is in de samenstelling van de opleiding alvast rekening gehouden zodat de kandidaten na de opleiding makkelijker een baan vinden.

Zeeland in Stroomversnelling

Dit initiatief van het UWV, het Regionaal Leerbedrijf Vakwerk en ISI Educatie wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het investeringsprogramma Zeeland in Stroomversnelling. 

Ambitie

Met dit initiatief hopen ISI Educatie en haar partners een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het terugdringen van het personeelstekort in de metaaltechniek in Zeeland. Het valt te verwachten dat deze werkwijze in de toekomst ook uitgerold gaat worden naar andere branches.

 Auteur: Gerben van den Broek

Meer informatie over ISI:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!