Jonge professionals hebben de toekomst bij Rabelink Logistics

  • Logistiek & Vervoer

De Achterhoek is een krimpregio, maar bij Rabelink Logistics merk je daar helemaal niets van. De logistiek dienstverlener uit Wehl, met nevenvestigingen in de gehele regio, is de afgelopen jaren flink doorgegroeid en breidt nog steeds uit.

Jonge professionals hebben de toekomst bij Rabelink Logistics

Dit biedt kansen voor schoolverlaters om aan de slag te gaan in hun eigen regio en om zich te ontwikkelen, want Rabelink staat bekend om zijn krachtige Human Capital-strategie. Raoul Schepers, HR-manager bij Rabelink Logistics, neemt ons mee in het werkgeverschap van Rabelink.

Groei Rabelink biedt kansen voor werkgelegenheid

“Rabelink is een sterk groeiend bedrijf, waardoor constant personeel op alle niveaus in diverse functies wordt gevraagd. De combinatie met de aantrekkende economie maakt dat we nog harder groeien dan we al deden in de jaren van de recessie”, vertelt Schepers. Rabelink is daardoor een belangrijke speler voor de regio. Zij houden de werkgelegenheid op peil en bieden veel kansen voor jongeren om bij het bedrijf aan de slag te gaan, talenten te ontdekken en door te groeien. 

Doorlopend vacatures

“We hebben door onze snelle groei doorlopend vacatures voor bijvoorbeeld planners, IT, HRM, warehousing, chauffeurs of managementfuncties. Rabelink is een one-stop-shop dienstverlener, dat wil zeggen: Rabelink is specialist op gebied van wegtransport, lucht- en zeevracht, warehousing en value added services. We verzorgen de zendingen van onze klanten wereldwijd maar ook lokaal van ‘door-to-door’. Rabelink heeft een breed scala aan specialismen op onze diverse locaties. Een greep uit onze specialismen: warehousing voor food en transport van lengtegoederen, maar ook in-house logistics (logistieke dienstverlening met onze mensen die op klantlocatie de dienstverlening verzorgen). Rabelink streeft ernaar een zo hoog mogelijk kwaliteit- en serviceniveau voor zijn klanten te realiseren. Het bewijs van onze ervaring en kennis is vastgelegd in de diverse kwaliteit- en foodcertificaten. Buiten kwaliteit nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, we zijn bewust met MVO bezig: zonnepanelen op onze warehouses en het Lean and Green-certificaat (bewijs van 25 procent CO2-reductie in 5 jaar) dat we recent gehaald hebben. We streven ernaar om onze klanten op het gebied van alle logistieke diensten te ontzorgen, zodat de klant zich volledig kan focussen op zijn eigen kernactiviteiten. One-stop-shop logistics is niet alleen fysieke dienstverlening, maar ook meedenken als partner van je klanten om samen oplossingen te vinden voor logistieke processen met één doel: deze samen te verbeteren”, aldus Schepers.

Personeel is belangrijkste kapitaal

“Doordat we zo’n brede dienstverlening hebben, is het des te belangrijker dat onze kwaliteit op topniveau blijft. Onze medewerkers spelen daarin een belangrijke rol. Zij zijn de kracht van de organisatie. Daarom hebben we een sterk Human Capital-beleid. Een nieuwe medewerker krijgt bij ons alle kansen om zich door te ontwikkelen en mee te bouwen aan een groeiende organisatie. We zijn dan ook altijd op zoek naar enthousiaste, ambitieuze mensen met doorzettingsvermogen, die zelf verantwoordelijkheid nemen, pro-actief zijn en lef tonen. Dat is de basis van ons bestaan.”

Samenwerking in de regio

Jaarlijks biedt Rabelink opleidingsplaatsen aan 20 tot 25 BBL’ers en stagiairs, variërend van 3 maanden tot een jaar, op alle niveaus. “De jeugd is de toekomst. Het is belangrijk dat hun kennis en vaardigheden aansluiten bij de wensen uit het bedrijfsleven. Onze managing director is voorzitter van het Platform Onderwijs Achterhoek. We denken van hieruit mee in onderwijsprogramma’s. We werken dus nauw samen met onderwijsinstellingen, maar ook met werving- en selectiebureaus en partijen als het Logistiek Innovatiehuis Achterhoek Liemers en het Sectorinstituut Transport en Logistiek”, aldus Schepers.

Op zoek naar stage of werkplek?

Wil jij onderdeel zijn van deze mooie organisatie en meegroeien? Bekijk hier de actuele vacatures van Rabelink en solliciteer snel!

Auteur: Olga Heeren

Meer informatie over RABELINK LOGISTICS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!