Jonkman Opleidingen denkt vooruit met extra opleidingslocatie in Rozenburg

  • Onderwijs & Training

Jonkman Opleidingen, bedrijfsopleider op het gebied van veiligheid, industrie en logistiek, heeft een nieuwe opleidingslocatie geopend in Rozenburg.

Jonkman Opleidingen denkt vooruit met extra opleidingslocatie in Rozenburg

Bijna alle 120 opleidingen kunnen hier worden verzorgd. “Uiteraard volgens de SOG-norm. Net als dat we dat bieden op onze locatie in Terneuzen en via ons mobiele opleidingsconcept” zegt Roald Jonkman, operationeel manager bij de opleidingsspecialist.

Opleider die ontzorgt

“Als ondernemer moet je vooruitdenken en nieuwe kansen blijven ontwikkelen. Dit is er één van. De keuze voor Rozenburg is niet toevallig. We grenzen aan de Tweede Maasvlakte, een gebied in ontwikkeling. Uit de markt pikten we het signaal op dat in deze regio behoefte is aan een opleider die bedrijven ontzorgt. Laat dat nou onze grootste kracht zijn.”

Roald onderbreekt zijn bevlogen verhaal voor een korte pauze en vervolgt dan:
“We hebben meerdere opdrachtgevers die het organiseren van hun complete opleidingsprogramma volledig aan ons overlaten. Of het dan gaat om een vervolgcursus omgaan met blusmiddelen, een training heftruck rijden, VCA of een peptalk voor de medewerkers, maakt niet uit. Met een netwerk van ± 70 docenten, zowel in vaste dienst als op nulurenbasis, kunnen we altijd snel schakelen. Daarnaast werken we veel samen met zzp’ers. Dat maakt dat we ook een antwoord klaar hebben op ad hoc vragen. Deze week nog; belt onze klant om half zeven ´s morgens dat het schip dat zijn medewerkers moesten lossen, ernstig vertraagd was. In plaats van een dag duimen draaien, kregen wij het voor elkaar dat deze medewerkers dezelfde dag om negen uur konden starten met hun (verplichte) bijscholing.”

Opleidingshal naast Vrijwillige Brandweer

De bedrijfshal van Jonkman Opleidingen in Rozenburg grenst aan de kazerne van de Vrijwillige Brandweer. “Zelf ben ik jaren actief geweest voor de Vrijwillige Brandweer. We werkten al nauw met hen samen. Doordat we nu buren zijn, kunnen we elkaar verder versterken. “

Open inschrijvingen

Jonkman Opleidingen werkt naast de in company opleidingen, veel met open inschrijvingen. Roald: “De teams worden steeds kleiner. Werkgevers kunnen niet altijd een hele groep mensen tegelijk op cursus sturen. Dat verstoort het bedrijfsproces te veel. Tegelijkertijd moeten medewerkers wel voldoende opleidingsuren maken, om bijvoorbeeld aan Code 95 te voldoen. Via de open inschrijvingen bieden we hen een oplossing; inschrijven voor één medewerker is ook mogelijk. Wij stellen dan wel een volledige groep samen. En gaat het om anderstaligen? Dan schakelen we een tolk in of bieden een programma in bijvoorbeeld het Engels, Spaans of Portugees.” Onze bedrijfshal is volledig ingericht zoals een petrochemisch magazijn. Het is, mede door de lichtkoepel, een fijne lichte ruimte. Onze cursisten kunnen bijna alle opleidingen binnen volgen.”

Ontwikkeling van bedrijfsopleidingen

Jonkman Opleidingen is duidelijk niet voor een gat te vangen als het gaat om het organiseren van opleidingen voor medewerkers. Roald: “We moeten er zelf volledig achter staan, anders doen we het niet. Op die basis startte mijn vader in 1990 met het afnemen van examens voor het CCV. Vanaf 2006 zijn we ons samen volledig gaan richten op het verzorgen van bedrijfsopleidingen. Nu werken we in heel Nederland en België, vanuit onze twee vaste opleidingslocaties Terneuzen en Rozenburg en via ons mobiele opleidingsconcept.” Voor Roald Jonkman is het doel om ook van de vestiging in Rozenburg een succes te maken. Daarnaast ontwikkelt de onderneming zich op andere vlakken verder. Zo bereidt Jonkman het digitaal afnemen van SOG en SIR examens voor waarbij de aftrap dit jaar nog zal zijn, VCA doen we inmiddels al een ruim jaar.

Jonkman Opleidingen

Staat uw opleiding nog niet in het opleidingsaanbod van Jonkman Opleidingen? Neem toch contact op. De kans is bijzonder groot dat deze ervaren bedrijfsopleider een programma voor u kan organiseren.

Meer informatie over Jonkman Opleidingen:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!