Kabels wegwerken voor een nette en veilige werkplek

  • Technologie

Als je werkplek op orde is, werkt dat een stuk fijner. Het is overzichtelijk, veilig, flexibel en ergonomisch. Office Cabling Systems helpt u met inventief kabelmanagement aan de juiste werkplekinrichting. Zowel op het kantoor, thuis, als op de (technische) werkplaats.

Kabels wegwerken voor een nette en veilige werkplek

Kabels veilig wegwerken

Een wirwar aan kabels is één van onze grote ergernissen. En begrijpelijk, want met een overvloed aan zichtbare kabels is het nooit opgeruimd. Sterker, al deze losslingerende kabels zorgen voor onvoldoende veiligheid. Naast gevaar op kortsluiting bestaat er struikelgevaar. Zorg daarom dat kabels op een nette en slimme manier weggewerkt worden. Uit het zicht en veilig opgeborgen.

Nette werkplek begint bij goed kabelmanagement

Dit geldt zeker op het werk. Een nette werkplek begint bij goed kabelmanagement. “In de loop der jaren zijn er steeds meer apparaten bijgekomen. Ieder bureau heeft een computer of laptop. En je telefoon moet ook nog eens opgeladen worden. Daar zijn aansluitingen voor nodig, dus ook voldoende oplaadpunten en een goede bekabelingstructuur”, zegt André de Jager, directeur van OCS.

Jarenlange ervaring

De Jager weet waar hij over spreekt. Zijn achtergrond ligt in de elektrotechniek. Na zijn studie werkte de directeur vijftien jaar voor een middelgrote handelsonderneming en verzorgde hij vijf jaar lang de export van gespecialiseerde aansluittechnieken. “Deze verkochten we binnen Europa aan alle grote en kleine kantoorfabrieken.”

Kantoormeubelfabrikanten

Naast het leveren van kwalitatieve producten voor kabelmanagement, verzorgde De Jager ook vakkundig advies. In 2002 koos hij ervoor om zelfstandig verder te gaan en zich volledig te richten op kantoormeubelfabrikanten. Deze leverden steeds vaker accessoires voor kabelmanagement mee. Om hun klanten te ontzorgen, zoals dat heet.

Standaard producten en maatwerk kabelmanagement

Iets dat OCS ook voor haar klanten doet. Office Cabling Systems biedt namelijk een complete dienstverlening en een breed assortiment aan kabelmanagementproducten. Naast standaard producten, zijn dit regelmatig maatwerkproducten. “Het begint allemaal bij goed luisteren en snel reageren”, aldus De Jager. “En afspraken nakomen uiteraard.”

Duurzame producten

OCS werkt kabels weg via kabelgoten en kabelingvoersystemen en maakt gebruik van veilige 230V contactdozen in vloerdozen en bureaublad-units. Zo wordt voorkomen dat medewerkers verstrikt kunnen raken in de apparatuurkabels. Ook struikelgevaar en de kans op kortsluiting nemen hiermee af. Het bedrijf doet dit op maatschappelijk verantwoorde wijze en met oog voor haar omgeving. Een goed voorbeeld zijn de vloerdozen die voor meer dan 80 procent herbruikbaar zijn.

Kabelmanagement voor grote en kleine bedrijven

Inmiddels heeft OCS flink wat tevreden namen mogen noteren. Zo hielp het bedrijf bij het inrichten van flexwerkplekken voor Delta Lloyd in Amsterdam, voorzag het het hoofdkantoor van Eneco in Rotterdam van kabelmanagement en hielp het bedrijven als Microsoft maar ook de hotels Okura en Krasnapolski. “In hun hotelkamers staat een bureau waar je aan kunt werken. Alle bekabeling daarvan hebben we netjes weggewerkt.”

Landelijke samenwerking

Dat zijn bedrijf overal in den lande opereert, verbaast De Jager niet. “We hebben een goede website en we zijn leverancier van de Technische Unie en Oosterberg. Dat levert ook veel spin-off op. Daarnaast werken we samen met Gispen in Culemborg, CBRE (de grootste vastgoedmakelaar) en veel architecten.” Maar wat voor OCS vooral telt, is het leveren van kwalitatieve producten en een uitstekende service.

Meer informatie over OFFICE CABLING SYSTEMS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!