“Klanten waarderen onze flexibiliteit”

  • Logistiek & Vervoer

De Roosendaalse vervoerder JTS Logistics verwelkomde de afgelopen maanden twee nieuwe klanten en breidde en passant zijn wagenpark uit. “We zijn het jaar goed begonnen.”

“Klanten waarderen onze flexibiliteit”

JTS Logistics richt zich op logistieke diensten in de breedste zin des woords: van transport- en koeriersdiensten voor bedrijven en (spoed)zendingen tot consumentenbezorgingen en verhuizingen. Ook kunnen klanten desgewenst gebruik maken van de eigen loods in Roosendaal voor op- en overslag.

Meebewegen

Sinds de oprichting in 2009 is het bedrijf flink gegroeid, vertelt bedrijfsleider Stefan Nelen. “Inmiddels bieden we werk aan zo’n 40 mensen. Zeker de laatste jaren neemt het aantal vervoersbewegingen toe, zeker nu de economie weer aantrekt. Zelf mochten we afgelopen najaar een mooie nieuwe klant verwelkomen: Lyreco, een grote aanbieder van kantoorbenodigdheden die vanuit het depot in Etten-Leur aan bedrijven in het zuiden van Nederland levert. Voor de vaste routes in Zeeland zochten ze een betrouwbare vervoerder, die zou kunnen bijspringen bij piekdrukte of bij ziekte en verlof. Sinds de start in december rijden we inmiddels vrijwel dagelijks een vaste route in Zeeland van in totaal zo’n 400 kilometer. Tot nu toe bevalt de samenwerking van beide kanten uitstekend. Hoe ze bij ons terechtkwamen? In eerste instantie simpelweg via internet, maar al tijdens de eerste gesprekken bleek dat er ook echt een goede klik was. JTS is altijd flexibel: als er opeens twee wagens nodig zijn in plaats van één, dan regelen we dat ter plekke. Dat meebewegen met de klant werd en wordt gewaardeerd.”

Wagenpark JTS Logistics Roosendaal

Extra capaciteit

Een andere toevoeging aan het klantenbestand is Plus 100. Deze Roosendaalse groothandel levert onder de merknaam Buitenhof Tuinmeubelen onder meer loungesets, tuinbanken en parasols aan winkels in Nederland en België en rechtstreeks aan consumenten. De afgelopen jaren groeide het bedrijf flink, vertelt Nelen. “Met het oog op extra capaciteit tijdens het tuinmeubelseizoen waren ze op zoek naar een betrouwbare vervoerder voor de bevoorrading van winkels. Zo kwamen ze bij ons uit, en sinds begin april voeren we dagelijks ritten uit. In elk geval tot het einde van de zomer en – als dat bevalt – mogelijk ook daarna.”

Goed begin

Om deze nieuwe, maar ook de bestaande klanten goed te kunnen bedienen, breidde JTS zijn wagenpark recent uit. Nelen: “Inmiddels hebben we de beschikking over twee nieuwe bakwagens en een nieuwe bus. Die extra capaciteit komt goed van pas na een behoorlijk druk eerste kwartaal. Je merkt dat de markt echt weer wat aantrekt. Zelfs in januari – traditioneel een wat rustiger maand op vervoersgebied – was onze orderportefeuille goed gevuld. Wat dat betreft zijn we het jaar goed begonnen.”

Auteur Joost Peters

Meer informatie over JTS LOGISTICS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!