Klanttevredenheid is nummer één bij Bluekens Truck en Bus

  • Automotive

Vervoerders ontzorgen, dat is de missie van Bluekens Truck en Bus. Het bedrijf richt zich op de totale transportsector en het personenvervoer en zorgt voor de continuïteit en de mobiliteit van haar klanten, waarbij klanttevredenheid voorop staat.

Klanttevredenheid is nummer één bij Bluekens Truck en Bus

Samengevat geeft Bluekens Truck en Bus haar klanten ruimte om te ondernemen.

Bluekens Truck en Bus is officieel Volvo Trucks-dealer, dealer voor Renault Trucks en bestelwagens en servicedealer van Iveco en VDL-bussen. Naast de producten biedt het bedrijf diensten als chauffeurstraining, brandstofmanagement en wagenparkbeheer en kan het een totaaloplossing bieden voor alle vormen van transport, van klein tot groot en van koeriersbedrijf tot logistiek dienstverlener in de breedste zin van het woord. Daarnaast is Bluekens Truck en Bus Volvo Bus-dealer en is het bedrijf sinds Arriva in 2014 de concessie voor Brabant verwierf medeverantwoordelijk voor de continuïteit van het Brabantse busvervoer. Zo is Bluekens in West-Brabant verantwoordelijk voor de service aan 141 bussen van onder andere Volvo en VDL. Dit wordt uitgevoerd in de werkplaatsen in Breda, Roosendaal en Oosterhout. Voor Oost-Brabant worden er door Bluekens 38 Volvo-bussen onderhouden in Den Bosch.

Loyale klanten

Bluekens Truck en Bus onderscheidt zich met uitstekende service. Frans Kustermans, Busmanager en al 44 jaar één van de gezichten van Bluekens Truck en Bus: “We werken voortdurend aan de klanttevredenheid. Het is teamwork. De klant ervaart dat ook zo, want zij ervaren de organisatie die achter hun product staat. Uitspraken als ‘wij kopen geen Volvo, wij kopen Bluekens’ zijn daarvoor illustratief.”

De sleutel voor het succes ligt ook in het aanbieden van steeds meer aanvullende diensten. Bluekens Truck en Bus biedt een totaalpakket, of zoals Bluekens dat met een mooie term duidt: Bluecare. “Het is als een puzzel waarin alle stukjes samen onze totale dienstverlening symboliseren.”

Bluekens helpt vervoerders beter te worden

Als het aan Kustermans ligt, hoeft een transporteur zich alleen zorgen te maken om zijn core business: logistiek. “Hij moet zich niet druk maken om de middelen die hij daarvoor nodig heeft. Dat moet ‘ie uit kunnen besteden aan de dealer. Wij zorgen dan dat hij nóg beter wordt.” Klanten die met Bluekens in zee gaan, profiteren van zekerheid. “Voor transporteurs is beschikbaarheid van het voertuig van groot belang. Hij moet er van op aan kunnen dat zijn dienstverlening betrouwbaar is. Wij helpen hem die belofte waar te maken.”

Onderhoud aan brandweerwagens

Nieuw binnen het dienstenpakket is Bluekens Brandweer Techniek. “We hebben voor Breda geïnvesteerd in kennis en kunde van brandweertechniek. Bluekens Brandweer Techniek is het aanspreekpunt voor brandweerorganisaties in West- en Zuid-Nederland. Voor alle voorkomende werkzaamheden aan brandweermaterieel in de breedste zin van het woord kan men terecht bij Bluekens Brandweer Techniek. Er wordt met gebruikmaking van geautoriseerde partners, waaronder Ziegler, gewerkt volgens het one-stop-shop principe. Het complete onderhoud van chassis en opbouw vindt gelijktijdig plaats onder één dak, met één centraal aanspreekpunt.”

Blijven ontwikkelen

Frans Kustermans, ooit begonnen als leerling automonteur in de personenwagens, is bezig aan zijn laatste klus. Na een aantal jaren als werkplaatschef en later vestigingsmanager, is Kustermans momenteel Busmanager. Hij is daarmee verantwoordelijk voor het onderhoud aan de Arriva-bussen, maar ook voor touringcars en elektrische voertuigen. “Een enorme uitdaging, omdat we ook in het geval van Arriva medeverantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van hun dienstverlening.” Frans Kustermans werkt alweer 44 jaar voor Bluekens Truck en Bus. Daarmee is hij geen uitzondering.

“Een 12,5 jarig jubileum is hier niets uitzonderlijks”, lacht Kustermans. “25 jaar is heel normaal. Het heeft alles te maken met het bedrijf zelf. Mensen kunnen zich binnen het bedrijf blijven ontwikkelen. Hier geldt echt dat er een actief scholingsbeleid is. We trekken samen op en willen de klant het beste leveren. We kunnen alleen een grote klanttevredenheid bereiken als de zorg voor de mensen van hoog niveau is. Wij werken vanuit het principe dat klanttevredenheid begint bij tevreden medewerkers.”

Bluekens Truck en Bus heeft vestigingen in Breda, Oosterhout, Roosendaal, Middelharnis en Goes. Het bedrijf is onderdeel van het familiebedrijf Bluekens, dat als Volvo-personenautodealer vijf vestigingen heeft in West-Brabant.

Auteur: Bouke Tuit

Meer informatie over BLUEKENS TRUCK EN BUS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!