Kloosterhotel ZIN, een plek waar mensen elkaar ontmoeten

  • Zakelijke dienstverlening

Kloosterhotel ZIN in Vught creëert ruimte voor de verschillende behoeften van onze gast. Zoals het faciliteren van bijzondere bijeenkomsten, het verhuren van ruimtes en het verzorgen van gastvrije service aan al onze gasten.

Kloosterhotel ZIN, een plek waar mensen elkaar ontmoeten

Kloosterhotel ZIN, Landgoed Huize Bergen en Conferentiehotel De Spreeuwelse Heide, werken sinds 2012 samen en hebben alle drie een uniek concept. Met een breed aanbod en verschillende atmosferen kunnen we in de verschillende behoeften van al onze gasten voorzien.

Hoe is kloosterhotel ZIN ontstaan?

Priester Joannes Zwijsen sticht in 1832 in Tilburg de congregatie van de Zusters van Onze Lieve Vrouw, Moeder van Barmhartigheid en in 1844 de gelijknamige congregatie van de Fraters. 

De fraters beginnen meteen met werken van barmhartigheid, o.a. oprichting van scholen voor arme kinderen, een kweekschool, een weeshuis, de Hogere Handelsschool Ruwenberg, diverse internaten en de stoomdrukkerij van het Rooms Katholieke Jongens Weeshuis. Veel van deze instellingen worden in de loop van de tijd verzelfstandigd maar zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van het sociale landschap en de kenniseconomie van Brabant: onder andere de pedagogische academie van Fontys, Instituut De la Salle in Boxtel en drukkerij Zwijsen.

In 1902 koopt het hoofdbestuur van de fraters het landgoed Huize Steenwijk in Vught. Een belangrijke reden om het landgoed te kopen is de erbij horende boerderij Annaland: de zuivelproducten zijn nodig om de grote fratergemeenschap te voeden. Het landgoed is dan 27 hectare groot.

Na de Tweede Wereldoorlog wordt Huize Steenwijk een rusthuis voor oudere fraters. In 1993 verhuizen de laatste oude fraters van Huize Steenwijk naar Tilburg en Den Bosch. Huize Steenwijk wacht een nieuwe bestemming die het krijgt met de oprichting van ZIN. Het klooster wordt grondig verbouwd en opent op 27 januari 2001 haar deuren.

Wat maakt kloosterhotel ZIN uniek?

De unieke kracht van kloosterhotel ZIN vind je in de onbeschrijfelijke atmosfeer, ‘het doet wat met je’ horen we hier vaak. Wij laten je graag kennismaken met effectiviteit van een bezinnende omgeving, hier kun je onthaasten op een moderne wijze.

Dit voormalig klooster is volledig  gerenoveerd naar een ontwerp van Architectenbureau Marx & Steketee en heeft door de toevoeging van moderne architectuur een duurzaam en eigenzinnig karakter. De vele  glazen wanden en hoge ramen zorgen voor verbinding met de schoonheid van de natuur en de 8 vergaderzalen zijn strak ingericht en hebben een warme uitstraling. Daarnaast vind je hier nog 39 hotelkamers, eenvoudig maar modern en zo volledig gericht op comfort voor lichaam en geest. In de ochtend kun je deelnemen aan bv. yoga of tai-chi voor een goede start van de dag. Maar ook aan de inwendige mens krijgt aandacht, maaltijden worden elke dag vers bereid met verrassende en 100% biologische ingrediënten.

De dagelijkse werkzaamheden worden verzorgt door het ZIN-team, collega’s met een beperking.  Zij ontvangen met veel plezier onze gasten en staan de hele dag voor u klaar. Hun de openheid en werklust is een echte aanvulling op de dag.  

Maar ook de aansluiting met Landgoed Huize Bergen en Conferentiehotel De Spreeuwelse Heide is van toegevoegde waarde voor kloosterhotel ZIN. Alle drie de concepten hebben een eigen kracht en passen bij een andere soort bijeenkomst, hierdoor kunnen wij aan de verschillende wensen van onze gasten voldoen. 

Economische thema's in de regio Noordoost-Brabant zijn: food, health zorg & farma, innovatie, logistiek, recreatie & toerisme en technology (machinebouw). Is kloosterhotel ZIN met één van deze thema's verbonden? En zo ja, op welke manier?

Kloosterhotel ZIN verboden met alle thema’s, omdat het klantenbestand breed is komen we het hele jaar door in contact met een divers aantal branches. In het bijzonder zijn kloosterhotel ZIN, Landgoed Huize Bergen en Conferentiehotel De Spreeuwelse Heide verboden met food. Bij kloosterhotel ZIN wordt al sinds de oprichting 100% biologisch gekookt. Chef-kok Lisette Bossert en haar team bereiden dagelijks met liefde verrassende, smakelijke maaltijden: vlees- en visgerechten worden afgewisseld met vegetarische menu's. Daarnaast wordt er steeds vaker gekozen voor producten uit de omgeving, dit is een onderdeel van ons MVO-beleid.

Wat is uw toekomstvisie op lange termijn?

De unieke kracht van elk hotel nog verder uitbouwen. We willen in de toekomst onze klanten iets unieks blijven bieden; een beleving die bij blijft. We willen bovenal mogelijkheden scheppen om voor alle bijeenkomsten een perfect passende locatie te kunnen aanbieden. Elke bijeenkomst is uniek en vraagt om een andere omgeving; hier willen wij op in spelen door 3 sterke concepten neer te zetten. We laten de klant graag zelf uitkiezen waar hij elke keer behoefte aan heeft; rust, diepgang of juist een energieke omgeving?

Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?

Wij willen ons meer open gaan stellen voor de individuele gast. We merken dat mensen uit het bedrijfsleven vaak even willen onthaasten in een rustige omgeving maar wel met de moderne gemakken van nu. Wij hebben deze omgeving maar zijn nu bezig met een passent aanbod.

Daarnaast willen wij graag laten zien dat kloosterhotel ZIN ook toegankelijk is voor commerciële bedrijven zonder verdiepende intentie. Nog een klein aantal potentiële gasten denkt hier alleen ruimte te vinden met zingevinde vraagstukken, maar in tegendeel. Het gedachtegoed van kloosterhotel ZIN is ideëel maar we willen deze bijzondere plek graag met iedereen delen.
 

Directeur aan het woord - Klaas van Leengoed, gastheer/algemeen directeur van Landgoed Huize Bergen, kloosterhotel ZIN en Conferentiehotel De Spreeuwelse Heide.

 

Hoe zou u uzelf omschrijven?

Als een bouwer, waarbij alles moet kloppen, het concept moet kloppen vanuit de oorsprong van de locatie. Net als het bedrijf, gezond en gastvrij.

In welke leiderschapsstijl herkent u zichzelf het meest?

Binnen mij kennis en kunde pas ik deze aan de situatie aan. Het gaat niet om de stijl waarop, maar meer om wat nodig is om het doel te behalen.

Wat voor auto rijdt u?

Opel Ampera “het nieuwe rijden”.

Wat is uw ambitie?

Met de drie conferentiehotels het voorbeeld zijn voor collega ondernemers, laten zien dat commercieel en ideëel goed samen gaan.

Wat is uw grootste passie in het leven en waarom?

Zeilen; 100% inspannend ontspannend bezig zijn. Jij geeft richting en de natuur is de baas.

Wat is uw lijfspreuk?

“Denkt aleer gij doende zijt, en zijt gij doende denk dan nog” Guido Gezelle

Welke boodschap wilt u uw collega ondernemer meegeven?

Als ondernemer kun je nu echt ondernemen. Het wordt nooit meer zoals het was en jij bepaalt de toekomst.

Meer informatie over ZIN, KLOOSTERHOTEL:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!