Kom werken bij Simac en word ons nieuwe SAP-talent

  • Onderwijs & Training

De één studeerde organisatiekunde, de ander bedrijfskunde. Na hun afstuderen hadden Jasper en Clint echter geen idee waar ze hun beroep van gingen maken. Ze kwamen in contact met Simac en volgden via iTrainee een opleiding tot SAP Consultant. Nu enthousiasmeren zij andere afgestudeerden om ook bij Simac te komen werken, want de IT -wereld groeit keihard.

Kom werken bij Simac en word ons nieuwe SAP-talent

Foto: SAP-consultants Jasper de Moor (l) & Clint Lobregt (r). 

Bedrijven gaan steeds meer automatiseren. “Waar bijvoorbeeld supermarkten vroeger handmatig de voorraad moesten tellen en hun orders doorstuurden naar het distributiecentrum om de voorraad in de winkel weer aan te vullen, gaat tegenwoordig alles vol automatisch”, vertelt SAP consultant Jasper de Moor. Nu gaat vanaf de scan aan de kassa een seintje naar het voorraadsysteem, de financiële administratie, het planningssysteem, het warehouse centrum, de order picker en naar SAP dat de voorraad weer is bijgeboekt. Er komt nauwelijks nog een persoon aan te pas. De Moor: “Met Forecasting en Business Intelligence tools optimaliseren we bedrijfsprocessen. Hoeveel is er verkocht? Wat kan beter?”. Big Data vliegen je om de oren. De IT-wereld draait overuren. 

Word SAP-consultant in 3 maanden

Bedrijven groeien harder dan dat ze mensen binnen kunnen halen. Er is een groot tekort aan gespecialiseerde ICT’ers. Daar heeft Simac een oplossing voor gevonden. Net afgestudeerde Bachelor- en Master-studenten kunnen een betaalde traineeship volgen tot SAP Consultant. Een fulltime opleiding van 3 maanden waarin studenten hun kwaliteiten ontdekken. “Zo kwamen wij ook bij Simac IT NL terecht, de afdeling die zich focust op Informatie Technologie”, vertelt SAP consultant Clint Lobregt. “Ons team groeit erg hard. We werken onder andere voor een grote supermarktketen. Vier jaar geleden hadden we nog maar één SAP -systeem voor deze supermarkt, maar nu hebben we al acht verschillende soorten systemen voor hun ontwikkeld. Je bent continu bezig met procesoptimalisaties, consultancy, programmeren en big data. Daar is gespecialiseerde kennis voor nodig. Klanten breiden uit, dus ons takenpakket breidt ook uit.” Niet alleen Simac IT NL groeit, ook bij de overige 16 werkmaatschappijen van het familiebedrijf is de vraag naar nieuwe talenten groot.

Voor wie?

Je hoeft geen technische achtergrond te hebben om SAP consultant te kunnen worden. Het is wel belangrijk dat je een sterk analytisch vermogen hebt en dat je het leuk vindt om met je team processen te optimaliseren en business cases op te lossen. “Het is juist interessant voor niet IT-ers. Het verlaagt de drempel om de IT-wereld in te stappen. Je hoeft dus geen nerd te zijn”, lacht de Moor.

SAP koppelt systemen aan elkaar

SAP is een electronic resource planning systeem, de meest gebruikte software in de wereld om bedrijfsprocessen te automatiseren, zoals Logistiek, HR, Verkoop, Financiën, Management Informatie en Inkoop. SAP is het centrale IT-systeem waarmee randsystemen aan elkaar gekoppeld worden en aangestuurd worden.

Over Simac

Simac heeft klanten in de meest uiteenlopende branches: van zorg en onderwijs tot de automotive en industriële sector. Het technologiebedrijf ondersteunt bedrijven bij: Cloud services, Networking, IT-security, Outsourcing, Workspace & Mobility, Healthcare services, Retail services en SAP services. Nieuwe collega’s kunnen samen met iTrainee bekijken waar hun kwaliteiten het beste tot hun recht komen.

Voor meer informatie kun je terecht bij Erwin van der Schoot, manager corporate marketing bij Simac Techniek NV, 040-2582750 of erwin.van.de.schoot@simac.com. Of neem een kijkje op https://www.itrainee.nl/.

Auteur: Olga Heeren

Meer informatie over SIMAC:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!