Landgoed Ulvenhart zet mensen in hun kracht

  • Toerisme & Recreatie

Landgoed Ulvenhart investeert volop in haar locatie en in het trainingsprogramma Ulvenhart Academy. Haar teambuildingsactiviteiten staan bekend om het blijvend effect dat ze op deelnemers weten achter te laten. Directeur Bart Welten startte Ulvenhart in het najaar van 2006. De afgelopen jaren groeide het concept hard. Zo hard, dat naar extra ruimte voor meer groepen werd gezocht.

Landgoed Ulvenhart zet mensen in hun kracht

Foto: Bart Welten eigenaar van Landgoed Ulvenhart

Dat leidde tot het realiseren van een receptie en het bouwen van de Hooimijt: een voormalig erfgebouw waar acht slaapkamers worden gerealiseerd, ieder met eigen badkamer. Dat zet de teller van het aantal slaapkamers straks op achttien. Ook kreeg Ulvenhart er twee vergaderruimtes bij. Een uitbreiding van het team kon niet uitblijven en dat maakt dat inmiddels vijftien medewerkers Landgoed Ulvenhart ondersteunen. Een team waarin mensen tot hun recht komen en waarin mensen elkaar weten te versterken.

Ieders’ vermogen benutten

En dat is niet zo gek, want Landgoed Ulvenhart is een populaire uitvalsbasis voor teams en collega’s die hun zelfinzicht willen vergroten. In gezamenlijke sessies wordt gewerkt aan de capaciteit om ieders’ vermogen optimaal te benutten. Dat is volgens Bart precies waar het in een goed functionerend team om draait. Ieder individu vraagt weer om een andere benadering, en het is belangrijk om daarin gezien en gehoord te worden.

Gezamenlijke passie en energie

Op Landgoed Ulvenhart werken deze groepen vanuit binnen- en buitenruimtes. Ze nemen deel aan zowel eendaagse als meerdaagse activiteiten en volgen individuele sessies en groepstrainingen. Belangrijk uitgangspunt bij de groepssessies is samen ergens voor willen gaan. Wie een gezamenlijke passie en energie met elkaar weet te delen, komt samen tot mooie prestaties. Zingen in een groep is daarbij een veelgebruikt instrument. Tijdloos, volgens eigenaar Bart Welten. Samen organiseren de teamleden daarbij een toestand, die leidt tot een stukje ontdekking. Bepaalde gedragskenmerken die iemand met zich meedraagt, kunnen op zo’n moment worden aangestipt. Dat leidt lang niet altijd tot daadwerkelijke verandering van gedrag, meestal gaat het vooral om het ontdekken en ervaren,  creëren van verlangen.

Aandacht voor musici

Muziek neemt sowieso een belangrijke plaats in op Landgoed Ulvenhart. Iedere laatste donderdag van de maand mogen gasten aanschuiven voor een diner in de Vlaamsche Schuur waar een exclusief diner wordt afgewisseld met optredens van gerenommeerde musici. En tijdens het jaarlijks terugkerende Ulvenhart Klassiek nemen aanstormende musici het tegen elkaar op in de strijd om de titel ‘Ulvenhart Klassiek musicus van het jaar’.

De sfeer op het werk

In de sessies op Landgoed Ulvenhart staat altijd een waarheid centraal: hoe beter je in je vel zit, des te beter je presteert en des te beter is dat voor het bedrijf. Wie het druk heeft, doet het niet persé goed. Waar het om gaat, is hoé je het doet. De afgelopen jaren hebben steeds meer bedrijven de werkwijze tijdens deze sessies omarmd. En het loont, want al binnen anderhalf uur komen deelnemers in een toestand waar ze bij een reguliere teamsessie drie dagen over zouden doen. Alles valt of staat dan ook bij het creëren van de juiste sfeer in een bedrijf of op een afdeling. Hoe beter de sfeer, des te transparanter collega’s worden.

Begeleiden bij verandering

Zelf blijft Landgoed Ulvenhart ook continu in beweging. In de keuken die onlangs nog werd versterkt met een extra kracht, wordt volop biologisch gekookt. Een flinke verandering voor sommigen, en daarom worden de koks hierin begeleid. Bart: “Natuurlijk willen we ook in onze eigen groep mensen ieders’ vermogen zo goed mogelijk tot hun recht laten komen. Dat is waar het om draait in een goed functionerend team.”

Auteur: Carline Klijn- van Best

Meer informatie over LANDGOED ULVENHART:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!