Leren denken vanuit een ander perspectief bij University College Roosevelt

  • Onderwijs & Training

“Buiten je vakgebied om kunnen redeneren, is best handig in de huidige tijd” zegt Denise Nijhuis, verantwoordelijk voor de werving van nieuwe studenten bij University College Roosevelt (UCR) in Middelburg en tevens oud-student van deze universiteit.

Leren denken vanuit een ander perspectief bij University College Roosevelt

Dat leren denken vanuit een ander perspectief is één van de sterke kanten van het internationaal georiënteerde University College, onderdeel van Universiteit Utrecht.

Keuzevrijheid in onderwijsprogramma

Voor Denise zelf was de keuzevrijheid in onderwijs een van de redenen om in 2008 te kiezen voor het volgen van haar bachelor aan de toen nog relatief onbekende UCR. Inmiddels bestaat de universiteit ruim tien jaar. De programma´s van Roosevelt staan internationaal goed aangeschreven. Denise: “Mijn eerste keuze was Politicologie. Al tijdens het eerste semester kwam ik erachter dat dat het voor mij niet was. Ik kon vervolgens heel makkelijk overstappen naar Sociale Antropologie/Psychologie in combinatie met een minor Religie Wetenschappen. Ik hoefde niet te stoppen met mijn studie maar volgde gewoon een andere route. Overigens een van de redenen waarom het slagingspercentage bij ons hoog is en het uitvalpercentage laag.” University College Roosevelt leidt studenten breder op dan slechts één vakgebied. Zo laat het academisch programma zich goed combineren met het eveneens aan Roosevelt verbonden conservatorium en art & design. Denise: “Voor die combinatie komen studenten vanuit de hele wereld. Net als voor de vooropleiding geneeskunde die we hier verzorgen.”

Internationale focus

Vijftig procent van de huidige zeshonderd studenten komt uit het buitenland. De internationale focus van Roosevelt was voor Denise een andere beweegreden om te kiezen voor het academische programma in Middelburg. Denise: “De mogelijkheden om als student onderzoek te doen of een half jaar in het buitenland te studeren, zijn nu nog veel groter dan toen. Na het afstuderen vertrekt ongeveer de helft van alle studenten naar het buitenland, 25% naar Engeland en 25% naar andere landen als Amerika en Canada, maar ook naar België en Hongarije. Bijna 50% van de afgestudeerden gaat verder met een master in Nederland. Typerend is dat vooral de internationale studenten voor deze laatste route kiezen.”

Campus Life

Welke keuze je na een studie aan Roosevelt ook maakt, je weet vooraf zeker dat het universitaire programma in Middelburg een prima basis is. Denise: “De kracht is het onderwijssysteem. De groepen studenten met wie je colleges volgt, zijn nooit groter dan 25. Dit biedt de mogelijkheid om zeer actief deelnemer te zijn aan je eigen leerproces. Bovendien biedt het (verplichte) campusleven, waar alle studenten lid zijn van één grote studievereniging, genoeg mogelijkheden om je te ontwikkelen. Een veilige bodem om persoonlijk en sociaal te groeien. Als verlegen meisje uit een dorp heb ik me hier kunnen ontwikkelen tot wereldburger. Het is mooi die ervaringen te kunnen delen. Maar bij de nationale en internationale werving betrek ik altijd de studenten van nu. Zij kunnen immers vertellen hoe het campus life nu is. Het leren denken vanuit een ander perspectief spreekt de Nederlandse studenten vooral aan, onder wie ook steeds meer mensen uit Zeeland zelf.”

Contact met University College Roosevelt

Interesse in de opleidingen van University College Roosevelt of in een samenwerking met deze universiteit in Middelburg? Bezoek een van de open dagen of neem contact op met UCR.

Auteur: Hennie van de Kar

Meer informatie over University College Roosevelt:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!