Logistieke dienstverlening met een maatschappelijk gezicht

  • Logistiek & Vervoer

Geuze Transport is een middelgroot transportbedrijf gespecialiseerd in opslag en vervoer. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1822. RegioinBedrijf was nieuwsgierig naar het verhaal achter dit succes en sprak directeur Edwin Geuze.

Logistieke dienstverlening met een maatschappelijk gezicht

Continuïteit voorop

“Hetzelfde blijven doen als altijd”, antwoordt Edwin Geuze als hem gevraagd wordt naar de toekomst van het bedrijf. Het is misschien wel die eenvoud waarin het succes van Geuze Transport schuilt. Al dekt ‘eenvoud’ niet helemaal de lading, want volgens Geuze gaat het in eerste instantie wel degelijk om overleven. “En daarna kunnen we zaken beter gaan organiseren en duidelijker communiceren naar personeel en klant.”

‘Hetzelfde doen’ houdt voor Geuze Transport al sinds jaar en dag in dat het zowel nationaal als internationaal verschillende goederen transporteert variërend van bouwmaterialen tot voedingswaren. Daarnaast heeft het bedrijf een flinke opslagcapaciteit waar bedrijven hun bulkgoederen op kunnen slaan.

Sterk in de regio

Het Thoolse transportbedrijf is met name in de regio erg bekend. Dit heeft er alles mee te maken dat haar meeste en misschien wel grootste klanten van het Zeeuwse eiland komen. Zo ook de uienleverancier waarvoor Geuze in de jaren ’90 het transport voor haar rekening mocht nemen. De ritten naar markten in Frankrijk hebben het familiebedrijf flink doen groeien. Met een wagenpark van twintig vrachtwagens en een opslagcapaciteit van zesduizend vierkante meter is Geuze Transport inmiddels niet meer weg te denken uit het Zeeuwse landschap.

Maatschappelijk gezicht

Naast haar economische meerwaarde is Geuze Transport ook op een maatschappelijke manier in de regio aanwezig. “Het is belangrijk om je gezicht te laten zien. Daarom sponsoren we de stichting Vrienden van Siem. Zij zamelen geld in voor de strijd tegen kanker. Dit hebben ze in het verleden al gedaan voor de Daniel den Hoedkliniek in Rotterdam en Ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom.” De verbondenheid met de stichting heeft ook alles te maken met Geuze senior die in 2007 aan kanker overleed. “Zo sponsoren we ook de voetbalvereniging waar mijn vader heeft gevoetbald.”

Ambities

De ziekte van zijn vader, gaf de nog jonge (29) directeur een enorme wilskracht tijdens zijn studie. “Je kan alles ineens veel beter lijkt het wel.” Nadat Geuze zijn studie in de richting van transport en logistiek had afgerond, vond hij zijn plaats in het familiebedrijf waar hij al vanaf zijn 13e klusjes deed. Hoewel zijn jonge leeftijd het hem niet altijd makkelijk maakt, is Edwin Geuze niet vies van ambities. Hij streeft ernaar om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en droomt over elektrische vrachtwagens die de uitstoot van CO2 moeten beperken. Maar bovenal hoopt Geuze dat zijn transportbedrijf even solide en degelijk blijft als dat het altijd geweest is.

De kracht van samenwerking

Druk als hij is, heeft Geuze weinig tijd voor zakelijke verenigingen en clubs. Laat staan vrije tijd. “Ik heb vroeger best wel wat gesport maar doe dat nu te weinig.” Wel is Edwin Geuze lid van het Ondernemersoverleg Tholen (OOT) en zit hij in het bestuur van de stichting Vrienden van Siem. “Ik ben altijd bezig en daarnaast heb ik ook nog een vrouw en kinderen”, lacht Geuze die het interview besluit met de kracht van samenwerking. “Vroeger waren we één geheel, iedereen stond voor elkaar, dat is nu een beetje verwaterd. Daarin gaan we dus een beetje bijschaven, want samen zorgen we voor een win-winsituatie. Ook met klanten.”

Meer informatie over GEUZE TRANSPORT B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!