‘Maximale veiligheid, daar draait het uiteindelijk om’

  • Logistiek & Vervoer

Met een innovatieve, kostenbesparende reparatiemethode voor magazijnstellingen timmert ROS International uit Made flink aan de weg. “Onze innovatieve methode wordt inmiddels wereldwijd toegepast.”

‘Maximale veiligheid, daar draait het uiteindelijk om’

Het principe is even simpel als geniaal: beschadigde stellingen in warehouses worden ter plekke gerepareerd door ze te bewerken met een vernuftig hydraulisch systeem. Er wordt een mal om de beschadiging geplaatst, waarna gecontroleerde druk op de beschadigde plek ervoor zorgt dat de staander weer wordt teruggebracht naar zijn oorspronkelijke vorm en met dezelfde draagkracht. Staanders hoeven dus niet meer vervangen te worden, met alle besparingen van dien. Bovendien is de reparatiemethode snel (een stelling kan binnen 30 minuten worden gerepareerd) én kan de productie tijdens het reparatieproces gewoon doorgaan.

Snel en doeltreffend

Tal van voordelen dus, schetst COO Quintus Demes van ROS International. “Het systeem is oorspronkelijk ontwikkeld voor IKEA, dat voor zijn distributiecentrum in Oosterhout zocht naar manieren om de uit de pan rijzende reparatiekosten terug te dringen. Onze CEO Hans Slavenburg ontwikkelde – vanuit zijn achtergrond als technisch ingenieur – deze inmiddels gepatenteerde reparatiemethode voor magazijnstellingen. Al snel bleek er ook in andere branches volop belangstelling te zijn. Niet verwonderlijk: Nederland staat vol met warehouses en magazijnen, en beschadigingen zijn aan de orde van de dag. Er bleek behoefte aan een snelle, doeltreffende reparatiemethode.”

Uitbreiding

Anno 2016 is ROS vooral actief in de foodbranche, maar ook in bijvoorbeeld de automotive-industrie wordt de methode inmiddels veelvuldig toegepast. “We zijn heel organisch gegroeid”, blikt Demes terug. “Tot nu toe voornamelijk via mond-tot-mondreclame. Ik schat dat we in de afgelopen elf jaar zo’n miljoen stellingen hebben gerepareerd. Dat aantal willen we de komende jaren flink uitbreiden. Dat willen we onder meer doen via franchisenemers in het buitenland. Het aantal landen waar we actief zijn, is het afgelopen decennium langzaam uitgebreid. Inmiddels wordt onze methode toegepast in tientallen landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Afrika, met uitbreidingsplannen naar het Midden-Oosten en Australië.” Maar ook verdere uitbreiding in Nederland is een belangrijk doel, benadrukt Demes. “Ook hier valt er nog een wereld te winnen.”

Maximale veiligheid

De leveranciers van stellingen waren aanvankelijk niet blij met de aanwezigheid van ROS in de markt; de innovatieve reparatiemethode van het bedrijf voorkwam immers grootschalige vervanging van beschadigde stellingen. Inmiddels zoeken beide partijen meer en meer de samenwerking met elkaar op, vertelt Demes. “Ik schat dat van alle beschadigingen zo’n 80 à 90 procent via onze methode hersteld kan worden; de overige 10 à 20 procent niet. In dat laatste geval gaat het vaak om breuken en scheuren. Het besef groeit dat juist in de combinatie van onze methode én het vervangen van beschadigde stellingen, een enorme kracht schuilt. Binnen zo’n samenwerkingsverband kunnen klanten dan al hun beschadigde stellingen in één keer aanpakken. Zodat medewerkers optimaal beschermd zijn en veilig kunnen werken. Want uiteindelijk is dát het enige dat telt.

Auteur: Joost Peters

Meer informatie over ROS INTERNATIONAL BV:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!