MedImmune, innovatie in de biotechnologie

  • Farma & Zorg

MedImmune in Nijmegen is een innovatief, internationaal concern in de biotechnologie en healthsector.

MedImmune, innovatie in de biotechnologie

Wat is de core business van MedImmune?

Medlmmune is een internationaal concern, en biotech tak van AstraZeneca, dat produceert en innoveert in de biotechnologie. In de vestiging in Njimegen worden parenterale geneesmiddelen afgevuld in flacons voor humaan gebruik.

Hoe is MedImmune ontstaan?

USB Pharma is gestart in 1993 en overgenomen door MedImmune in 1999. MedImmune is op zijn beurt in 2007 overgenomen door AstraZeneca.

Wat maakt MedImmune uniek?

Medlmmune steriliseert (door filtratie), vult en vriesdroogt de bulk grondstof in flacons, etiketteert en verpakt het in dozen met de daarbij behorende bijsluiter. Vervolgens slaat MedImmune deze geneesmiddelen op onder specifieke condities.

Is MedImmune verbonden aan een van de regionale economische thema's? Zo ja, op welke manier?

MedImmune is verbonden aan het economische thema Health en Innovatie, aangezien wij medicijnen produceren en innovatief zijn op het gebied van biotechnologie.

Wat is uw toekomstvisie voor de lange termijn?

We are committed to patients and those impacted by serious disease.

Directeur aan het woord

Hoe zou u uzelf omschrijven?

Ik ben iemand die zich via hard werken, toewijding en gekregen kansen heeft kunnen ontwikkelen. Ik neem zaken serieus maar op z’n tijd wil ik het ook gewoon leuk hebben. Ik hou er van om tussen de mensen te zijn. Normen en waarden zijn voor mij heel belangrijk. Je moet de dingen doen omdat ze er toe doen. Buiten het werk ben ik echt een gezinspersoon. Alles voor mijn gezin. Als er nog wat tijd over is, loop ik wel eens op het gras met een zak vol clubs, golf heet dat.

In welke leiderschapsstijl herkent u zichzelf het meest?

Zoals de Amerikanen het noemen, trust but verify. Zodra het vertrouwen is ontstaan zal ik met coaching en mentoring mijn collega’s begeleiden onze doelen te behalen

Waar spaart u voor?

Tijd, maar dat kun je niet echt sparen. Dat moet je vrij maken

Wat is uw lijfspreuk?

Lead by example...Geef het goede voorbeeld…

Welke boodschap wilt u uw collega ondernemer meegeven?

Als leiders moeten we zorgen dat we de richting uit zetten en zorgen dat het team ons volgt. Dit hoeft niet per definitie de weg te zijn die je zelf zou bewandelen, maar zorg wel dat ze niet te ver van het pad ‘afdwalen’. Deze aanpak kan leiden tot een nog beter resultaat en zeker niet onbelangrijk, een zeer gemotiveerd en gedreven team.

Meer informatie over MEDIMMUNE PHARMA B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!