“Meekijken op dashboard van de chauffeur”

  • Technologie

Naast het leveren van Fleetmanagement-systemen voorziet MobiCoach ook in Mobile Device Management. Bij J.H. Van der Heijden Internationale Transporten B.V. in het Limburgse Wahlwiller zijn ze daarmee erg in hun nopjes.

“Meekijken op dashboard van de chauffeur”

Door de inzet van Mobile Device-management kan MobiCoach het beheer over de telefoontoestellen van de medewerkers van Van der Heijden voeren. Zo worden de toestellen gebruikt waar ze voor aangeschaft zijn. Dat verlaagt het aantal supporturen en vermindert ook de problemen die eventueel met het toestel kunnen ontstaan. “Dat komt omdat wij die toestellen zo beheren dat er weinig meer fout kan gaan,” aldus supportmedewerker Theun Schellekens van MobiCoach. “We beveiligen die toestellen zo dat ze enkel gebruikt kunnen worden voor aan het werk gerelateerde zaken. Het is echt een aanvullende techniek die wij inzetten om onze klanten in de transportsector nog beter van dienst te kunnen naast het totale Fleet Management.”

Probleemloos

Van der Heijden maakt gebruik van Samsung-toestellen die door MobiCoach opnieuw zijn ingericht. Schellekens daarover: “Wij voorzien die toestellen van de juiste instellingen, gps, basisinstellingen en de nodige applicaties voor probleemloos gebruik in binnen- en buitenland. Dat laatste is voor internationale transportbedrijven natuurlijk ook heel belangrijk.”

Op afstand

Ontzorging op het gebied van mobiele communicatie is voor bedrijven de belangrijkste reden om voor dit systeem te kiezen. “Er zit ook een remote control-functie op zodat we het toestel met onze helpdesk wanneer nodig van afstand kunnen overnemen om wijzigingen of aanpassingen te doen of problemen op te lossen. De ontwikkeling in deze branche gaat hard, dus wij monitoren dat continu,” vertelt Schellekens.

Blackbox

Financieel directeur Patrick Fricker van J.H. van der Heijden Internationale Transporten B.V. werkt sinds eind 2017 naar volle tevredenheid met het Mobile Device-systeem van MobiCoach: “Door de correcte inrichting en beheer zijn de toestellen prima inzetbaar als mobiele boordcomputer. Daarnaast staan ze in verbinding met een Blackbox die is ingebouwd in de vrachtwagens zelf, waardoor wij de beschikking hebben over een totaaloplossing in fleetmanagement. Over ons oude systeem waren we niet meer zo tevreden. We gingen dus op zoek naar een nieuwe aanbieder en kwamen uit bij MobiCoach. We wilden echt toe naar een systeem met een Blackbox in de auto en een los toestel dat de chauffeur overal mee naar toe kan nemen. Onze werknemers kunnen er mee communiceren richting de planning, er hun urenverantwoording op invoeren, navigeren en bellen naar werkgerelateerde nummers. Wat ons betreft is dit een hele vooruitgang in vergelijking met de oude situatie.”

Verloning

Sinds de invoering van MobiCoach verloont Van der Heijden de uren op digitale wijze. “Voorheen ging dat allemaal met de hand en moest alles apart uitgerekend worden. Nu gaat dat allemaal automatisch. Dat is echt één van de grootste verbeteringen,” aldus Fricker. “Daarnaast halen we de digitale tachograafgegevens binnen via MobiCoach hetgeen ook een stuk gemakkelijker werkt dan voorheen. Datzelfde geldt voor motormanagement en rijstijlanalyses. De helpdesk van MobiCoach staat altijd voor ons klaar. Meestal is het een klein probleem dat zo is opgelost en heel soms stel ik ze voor een grotere uitdaging.”

Tankinhoud

Die wisselwerking bevalt Fricker wel: “We zijn eigenlijk voortdurend in gesprek. Dat is voor beide partijen goed. Onze chauffeurs komen ook met waardevolle input en vragen. MobiCoach probeert onze wensen altijd te verwezenlijken bij de nieuwste updates. Een mooi voorbeeld is de real-time-weergave van de tankinhoud en daaraan gekoppeld de resterende actieradius die op ons verzoek is gerealiseerd. Maar er komen ook vanuit MobiCoach steeds nieuwe functies bij waar we ook erg mee geholpen zijn. We kunnen inmiddels eigenlijk continu op het dashboard van de chauffeur meekijken. En dat is voor de transportsector een heel mooi gegeven.”

Auteur: Ron van Kuijk

Meer informatie over MOBICOACH B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!