home » interviews » Bouw »

Meer kansen voor starters in bouwwereld

  • Bouw

De bouwwereld is groeiende. Dat betekent dat er weer meer vraag is naar personeel en dat is gunstig voor net afgestudeerde bouwkundigen. Deze nieuwe lichting is belangrijk voor het toekomstperspectief van bedrijven. Zij zíjn de toekomst. Maar hoe vindt u de juiste match?

Meer kansen voor starters in bouwwereld

Werken in de bouw

Aannemers, architectenbureaus, adviesbureaus, onderaannemers en afbouwbedrijven zijn driftig op zoek naar goed geschoold personeel. “Vooral starters zijn ideale kandidaten voor functies als tekenaar, (assistent) werkvoorbereider, junior calculator of medewerker binnendienst. Zij willen graag aan de slag, werkervaring opdoen en zijn leergierig, enthousiast en gemotiveerd”, vertelt Corinne Meinster, eigenaresse van Meinselect. Starters hebben ook veel te bieden als het gaat om een stuk vernieuwing, wat noodzakelijk is binnen veel bouwbedrijven.

Detachering

“Tijden zijn nog steeds een beetje onzeker, dus we zien dat bedrijven veelal nog de voorkeur geven aan detachering. Starters vinden dat vaak prima. Zij zijn vanuit hun studententijd gewend om meerdere banen te combineren met daarbuiten nog tal van andere activiteiten. Bij een detacheringscontract is Meinselect formeel gezien de werkgever: wij lenen de kandidaat voor bepaalde tijd aan u uit. Dit biedt u het voordeel van een ‘vaste’ betrokken medewerker, zonder risico bij ziekte."

Werving- en selectie

Meinselect is specialist in personeelsbemiddeling in bouw, vastgoed en architectuur op MBO+, HBO en WO-niveau. “Wij kijken niet alleen naar opleiding en werkervaring in een CV, maar we gaan juist in gesprek met onze kandidaten. Daardoor worden we vaak in positieve zin verrast. De juiste match vindt je niet door een CV naast een vacature te houden, maar juist als je de persoon spreekt, blijkt hij of zij vaak over meer vaardigheden en competenties te beschikken dan uit het CV blijkt.” Corinne Meinster is zes jaar geleden gestart met Meinselect, midden in de crisisperiode. De manier waarop zij relaties opbouwt met haar kandidaten en opdrachtgevers is de basis van haar succes.

Starters met een beetje meer…

De eerste selectiegesprekken vinden bij ons op kantoor plaats. Daarna worden één of meerdere geschikte kandidaten voorgesteld aan de opdrachtgever. “Wij staan garant voor kwaliteit. Wij stellen niet zomaar de eerste de beste net afgestudeerde werkzoekende voor, maar wij gaan écht voor inhoud en niveau. Onze kandidaten zijn goed geschoold en wij gaan voor onze opdrachtgevers altijd op zoek naar dé kandidaat die het verschil kan maken. We staan dan ook volledig achter de mensen die we voorstellen”, vertelt Meinster.

Kennismakingsmiddagen

Sinds kort organiseert Meinselect inloopmiddagen op haar kantoor in Breda. Eén keer per twee maanden kunnen werkzoekende, maar ook opdrachtgevers gewoon binnenlopen. Meinster: “Wij zijn een werving- en selectiebureau dus meestal nodigen wij de kandidaten uit, maar tijdens deze kennismakingsmiddag, die 2 uur duurt, mag iedereen die goed geschoold is, heel graag wil werken en super gemotiveerd is, gewoon binnenlopen. Daarnaast geeft het onze opdrachtgevers de kans om direct kennis te maken met onze kandidaten. Op deze manier creëren we een win- win situatie.  Na de eerste kennismakingsmiddag hebben we meteen iemand kunnen plaatsen. Dat smaakt naar meer.”

Op zoek naar goed geschoold personeel voor de bouw?

Heeft u een mooi project dat extra ondersteuning behoeft, maar niet de tijd of expertise om op zoek te gaan naar kandidaten? Meinselect helpt u graag verder. Vanuit de sterke overtuiging dat maatwerk per definitie mensenwerk is, zoeken en vinden wij de perfecte match. Bel ons op 076-5143600 of stuur een e-mail naar info@meinselect.nl.

Auteur: Olga Heeren, Communicatiebureau Redact

Meer informatie over MEINSELECT:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!