Mensen maken vooruitgang mogelijk bij TES Industrial Systems B.V.

  • Industrie

Als technicus moet het prachtig zijn om producten te ontwikkelen en te maken die ertoe doen. Noviteiten die bijdragen aan een beter milieu, toepassingen die energie besparen of opwekken of die economische vooruitgang mogelijk maken. De engineers en monteurs van TES Industrial Systems doen niet anders.

Mensen maken vooruitgang mogelijk bij TES Industrial Systems B.V.

Aandrijvingen

TES Industrial Systems B.V. met vestigingen in Oosterhout en Beverwijk is een internationaal opererende onderneming, actief in het ontwikkelen en produceren van elektrische aandrijfconcepten voor kranen in de containeroverslag, bulkhandling, heavy lift, staal- en aluminiumindustrie, transportbanden en scheepslieren en maritieme oplossingen. Een hele mond vol. Waar het kortweg op neerkomt, is dat TES een zeer divers dienstenpakket heeft als het gaat om elektrotechnische oplossingen voor de industriële sector.

Betrokken van ontwerp tot nazorg

“Wij zijn betrokken bij het prille begin, de studie, de engineering, het bouwen van het project, de oplevering, maar ook het onderhoud, inspectie, service en een 24/7 opererende storingsdienst”, zegt directeur Rolf Bakker. “Daarvoor heb je veel soorten mensen nodig met verschillende disciplines en van allerlei pluimage. Vanuit het hbo, maar ook mbo en vmbo.”

Hoe bereik je technisch geschoold personeel?

Het is een uitdaging waar ieder technisch bedrijf mee te maken heeft: het vinden van het juiste personeel. Want hoe bereik je technisch goed geschoolde jongeren? “Dat gaat in ieder geval niet meer via de geijkte wegen”, verteld Bakker. Een vacature in krant of vakblad levert in zijn ervaring vooral contact met headhunters en andere tussenpersonen op. “Daarom moet je op andere manieren naar buiten treden om mensen voor jouw organisatie te motiveren.”

“Mensen vinden ons onder andere doordat we op scholen aanwezig zijn. Zo hebben we een samenwerking met Hogeschool Avans en bieden wij daar ook stageplekken aan. Naast de  HBO's hebben we warme contacten met de diverse ROC’s en opleidingsbedrijven. Je moet aan het begin van het proces aanwezig zijn.”
Naast het aanwezig zijn op scholen moet je mensen op actieve wijze benaderen waardoor ze vanuit een intrinsieke motivatie bij je aan de slag willen. Hierbij maken we gebruik van bestaande en nieuwe netwerken.

Werven én behouden van personeel

Met de werving van technisch geschoold personeel houdt het volgens Bakker niet op. “Het is ook zaak je mensen te behouden.” TES Industrial Systems kenmerkt zich als een bedrijf dat veel aandacht schenkt aan de mens achter de werknemer. “Om mensen te behouden moet niet alleen het financiële onderdeel kloppen, maar ook de menselijke zaken. Belangrijkste is dat je mensen persoonlijk kent en weet wat ze bezighoudt. Je bent dan beter in staat om mensen te begeleiden en verder te laten ontwikkelen in hun functie. Dit kan middels opleidingen, trainingen, cursussen, het bieden van nieuwe uitdagingen en het geven van verantwoordelijkheid ”

Het draait om aandacht

Het zijn niet alleen mooie woorden van mede-eigenaar en directeur Rolf Bakker. De voorman staat regelmatig met de voeten in de spreekwoordelijke klei. “Ik ga regelmatig op bezoek bij een klus en ik spreek graag direct met mijn mensen. Zo weet je waar het over gaat, waar ze tegenaan lopen en wat ze bezighoudt. Dat vind ik het leukste om te doen. Met mensen praten, de voorwaarden scheppen om ze te laten excelleren.”

Bij TES wordt veel in projectteams gewerkt. Een extra reden om aan de menselijke kant voldoende aandacht te schenken. “Processen worden gevormd door mensen die op een bepaalde manier iets doen. Die mensen moeten op elkaar kunnen bouwen.” Samen maken zij toepassingen die ertoe doen en die letterlijk vooruitgang teweeg brengen.

Greentech

Een goed voorbeeld van zo’n innovatieve toepassing in de markt, is die van Supercaps. Een Supercap is eigenlijk een grote condensator, een vat waar in een zeer korte tijd veel elektrische energie opgeslagen kan worden en ook weer kan worden onttrokken.

In de Formule 1 werd in het verleden al handig gebruik gemaakt van vrijgekomen rem / kinetische energie (KERS). “Dat passen wij op grotere schaal toe op mobiele drijvende kranen, door middel van Supercaps. Normaal maken deze kranen gebruik van grote, zware, vervuilende dieselmotoren. Door de oplossing die TES Industrial Systems levert, is dit een combinatie van een kleinere, schone dieselmotor met Supercaps. Dit vermindert de Co2 uitstoot van die kranen en verlengt hiermee de economische levensduur omdat ze toepasbaar blijven onder nieuwe, verscherpte milieumaatregelen. Inmiddels zijn al meerdere systemen naar tevredenheid van onze klanten opgeleverd”

Trots

De Supercaps laten zien hoezeer TES bezig is met groene toepassingen. Maar ook andere projecten leveren keer op keer mooie producten op. “Iedere keer kijk ik met veel plezier terug hoe een project wordt afgerond. Als je zo’n kraan of installatie werkend ziet, voel je de productie en vooruitgang”, klinkt het trots.

Diversiteit aan diensten

Dezelfde trots leeft onder de werknemers. “Mensen hier zijn altijd bereid om iets over hun vak te vertellen. Dat komt door de diversiteit in onze organisatie. Wij verzorgen zoveel aspecten van elektrotechniek op een hoogwaardig niveau dat het voor mensen een uitdaging is om voor TES te werken.” Montagetechnisch, engineering, inbedrijfsname, onderhoud en service, maar ook het intern en extern opleiden en ontwikkelen van mensen, TES biedt het allemaal.”

"Hierdoor ontstaat een sfeer en een cultuur waarbij Iedereen voor elkaar zorgt, niemand blijft achter, iedereen gaat mee! Dat is gewoon erg leuk die dynamiek. En het is mijn drijfveer om dit werk iedere dag weer te mogen doen.”

Auteur: Bouke Tuit

Meer informatie over TES INDUSTRIAL SYSTEMS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!