‘Met de juiste begeleiding kunnen wij mensen met afstand tot arbeidsmarkt écht helpen’

  • Arbeidsmarkt

Schoonmaakorganisatie AMC Groep uit Wijchen heeft, net als de andere werkmaatschappijen van moederbedrijf ICS Groep, onlangs Trede 2 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) behaald. ‘Als we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de juiste aandacht en begeleiding kunnen blijven geven, kunnen wij hen écht verder helpen’, aldus Annie Kusters, manager van AMC Point.

‘Met de juiste begeleiding kunnen wij mensen met afstand tot arbeidsmarkt écht helpen’

De PSO is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen binnen organisaties objectief meet- en zichtbaar maakt. Het doel van PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Werkgevers kunnen met een PSO-certificaat aantonen dat zij duurzaam werk maken van social return. Daarnaast kunnen PSO-gecertificeerde organisaties ook hun eigen leveranciers en opdrachtgevers stimuleren om sociaal te ondernemen, door middel van het zogenoemde ketenstimulering.

Schone en aangename werk- en leefomgeving

AMC Groep biedt een breed scala aan facilitaire diensten in met name Midden- en Zuid-Nederland. Bij het bedrijf werken zo’n 550 mensen. Zij zetten zich dagelijks in voor een schone en aangename werk- en leefomgeving bij een groot aantal verschillende opdrachtgevers. Het feit dat AMC Groep inmiddels Trede 2 behaald heeft op de PSO-ladder bevestigt dat het bedrijf op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. ‘Daar zijn wij best trots op, want het geeft aan dat we onze medewerkers op een goede manier begeleiden’, zegt Annie Kusters.

AMC Groep

‘Duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en social return zijn belangrijke thema’s bij ons moederbedrijf ICS Groep. Binnen onze organisatie doen we dit zoveel mogelijk via onze sociale onderneming AMC Point. We proberen hierbij zoveel mogelijk vacatures in te vullen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen we onder meer in samenwerking met sociale werkbedrijven en gemeenten, maar ook met mensen van zorginstellingen als Dichterbij of Driestroom. Zij helpen onze reguliere krachten mee bij het schoonmaken van allerlei gebouwen en ruimten. Onze rayonmanagers en projectleiders zijn ook opgeleid om de medewerkers de extra begeleiding te bieden die zij nodig hebben op de werkvloer.’

Ontwikkeling naar meer zelfstandig werken

Annie Kusters geeft aan dat het geweldig is om te zien hoe medewerkers met begeleiding zich steeds verder ontwikkelen. ‘Wij proberen om hen zoveel mogelijk hetzelfde te laten werken als onze reguliere medewerkers. Het is mooi om te zien hoe gemotiveerde mensen enorm trots en dolgelukkig zijn als weer een stapje wordt gezet in de ontwikkeling naar meer zelfstandig werken. Het is ontzettend leuk en dankbaar werk om hiermee bezig te mogen zijn.’

Auteur: Gerben van den Broek

Meer informatie over AMC GROEP:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!