Metaalbewerkingsbedrijf BWP maakt nooit twee keer hetzelfde

  • Industrie

BWP uit Rucphen maakt hoogwaardige metaalproducten met iedere keer een eigen specifiek ontwerp. Deze producten vinden we terug in de werktuigbouw en procestechniek, maar ook in de voedings- en levensmiddelenindustrie.

Metaalbewerkingsbedrijf BWP maakt nooit twee keer hetzelfde

Metaalbewerking voor verschillende toepassingen

“We verwerken metaal en maken installaties. Voor bijvoorbeeld een lijmfabriek, suikerfabriek of een offset drukkerij. Directeur Corné van Beers heeft voorbeelden genoeg als we hem vragen naar de toepassingen van zijn producten. We maken onder andere leidingwerk en tanken maar wij zitten ook in het onderhoud, vervolgt hij.

Projectmatige aanpak

Zijn BWP is niet zomaar een metaalbewerker. Iedere klus wordt projectmatig aangepakt zodat ieder probleem zijn eigen oplossing krijgt. “We maken nooit iets hetzelfde”, aldus Van Beers. BWP – kort voor Van Beers Werktuigbouwkunde & Procestechniek BV – begon 24 jaar geleden als een constructiebedrijf. Langzaam groeide het bedrijf uit. Inmiddels werken er 10 mensen bij BWP en wordt er vaak met (vaste) inleenkrachten gewerkt.

Nieuwbouw, onderhoud en engineering

BWP heeft in al die jaren een naam opgebouwd in het realiseren van nieuwe industriële procesinstallaties. Maar BWP verzorgt ook aanpassingen binnen bestaande productieprocessen, onderhoud en engineering. “We hebben veel vaste klanten. Denk aan de Suiker Unie waar we met een man of tien aan het werk zijn. Nieuwe klanten bereiken ons vaak via mond-tot-mondreclame. Daar zijn we meer dan tevreden mee.”

Bescheiden persoon

Corné van Beers is een bescheiden persoon, iemand die met beide benen op de grond blijft staan ondanks alle successen. “Dat heb ik van mijn ouders meegekregen.” Zo kijkt hij ook naar de toekomst van z’n bedrijf. “Ik heb geen idee wat de toekomst brengt. We leven van maand tot maand. De vraag is: wat gaat men doen, en zijn wij erbij?”

Innoveren en investeren in kwaliteit

Ondanks economisch moeilijke tijden blijft BWP constant innoveren en investeren. In nieuwe machines, in opleidingen voor haar mensen en in kwaliteit. Onlangs heeft het bedrijf weer een succesvolle VCA*-audit achter de rug. BWP is al sinds 1997 VCA*-gecertificeerd. Op dit moment is onze werkplaats-chef bezig met de opleiding lascoördinator. Verder is onze administratief medewerkster bezig met workshops NEN 1090.  Kwaliteit vertaalt zich ook in haar lidmaatschap van de Koninklijke Metaalunie, haar kwalificatie van ‘door Kenteq erkend leerbedrijf’ en haar vele soorten lastechnieken die ze verzorgt (waaronder gecertificeerd lassen onder toezicht).

Kleine en hele grote projecten

Eén van de hoogtepunten van het metaalbewerkingsbedrijf was in 2011, toen Bostik Nederland uit Roosendaal met een groot project kwam. “Dat project aannemen was wel een sprong in het diepe. Dat ging om 1,2 miljoen euro. Er kwam veel procestechniek bij kijken, maar dat project heeft heel goed uitgepakt” vertelt Van Beers.

Vak uitoefenen en lang gezond blijven

De directeur is niet echt een netwerker. “Ik heb wel verschillende dingen geprobeerd hoor, maar dat heeft vooral bij schaarste geen nut.” Van Beers is vooral bezig om zijn vak uit te oefenen in al haar facetten. “Ik ben tevreden, ik heb alles wat mijn hartje begeert. Het enige wat ik kan wensen is lang gezond te blijven zodat ik lekker kan blijven werken.”

Meer informatie over BEERS WERKTUIGBOUW EN PROCESTECHNIEK B.V., VAN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!