MobiCoach: klaar voor de toekomst van transport en logistiek

  • Logistiek & Vervoer

De zaken gaan goed bij het MobiCoach. De organisatie merkt dat het vertrouwen in de economie aantrekt en dat bedrijven weer investeren in automatisering, de core business van het Osse bedrijf. “Er is weer ruimte voor ontwikkeling en vooruitgang”, merkt support medewerker Theun Schellekens.

MobiCoach: klaar voor de toekomst van transport en logistiek

MobiCoach omarmt digitalisering in logistiek

Theun Schellekens: “Als leverancier van fleet management systemen is het voor ons vanzelfsprekend dat onze eigen medewerkers deze veranderingen omarmen. We staan allen positief tegen automatisering en digitalisering, ook in onze eigen processen. Mobile device management tools zijn hier een mooi voorbeeld van. Met meer en meer smartphones ‘in the field’ wordt het beheer des te belangrijker. Een goede geautomatiseerde oplossing hiervoor is een verandering die onze service ten goede komt en zodoende ook door onze medewerkers positief wordt ingezet.”

Voorloper in automatisering

Mobicoach is met haar producten en diensten actief op het vlak van digitalisering. Schellekens geeft uitleg: “De digitale vrachtbrief of e-CMR wordt gefaciliteerd door TransFollow en is volledig geïntegreerd in onze applicaties. Als voorloper in automatisering is het voor ons van groot belang dergelijke ontwikkelingen te omarmen. Digitalisering van bestaande processen biedt meer flexibiliteit voor een transportbedrijf en tegelijkertijd meer inzicht voor eindklanten in het gehele proces in de keten van fabrikant naar distributeur naar vervoerder.”

Planning komende maanden

Schellekens: “De komende maanden staat voor ons in het teken van upgraden van het wagenpark van bestaande klanten. Daarnaast zijn een drietal nieuwe projecten opgestart waarmee we spoedig naar buiten kunnen treden. De voornaamste uitdaging ligt voor ons in het toepassen van onze mobiele fleet management oplossing MobiScout Mobile op de verschillende types van transport en de correcte inrichting van alle processen.”

Ontwikkelingen: uitbreiding personeelsbestand

“We letten sterk op een zo breed mogelijke toepassing van MobiScout Mobile”, spreekt Schellekens. “Of het nu om het koppelen van barcodescanners, weegsystemen, temperatuursensoren, NFC tags of sensoren voor bandenspanning gaat, MobiScout Mobile dient als mobiele fleet management applicatie mee te kunnen in alle takken van transport. Hiervoor zijn we tevens op zoek naar uitbreiding van ons personeelsbestand. Zie de MobiCoach vacatures voor meer informatie.”

Landelijk tekort, buitenlandse chauffeurs

Wanneer Schellekens gevraagd wordt naar de situatie op de arbeidsmarkt in de logistieke sector, antwoordt hij dat eindklanten zeker met de krapte te maken hebben: “We merken bijvoorbeeld dat er gevraagd wordt naar vertalingen van onze fleet management oplossingen ten behoeve van buitenlandse chauffeurs. Door het landelijke tekort worden er arbeidskrachten met een andere herkomst aangetrokken. Zo zijn er chauffeurs uit het Verenigd Koninkrijk die fulltime in Eindhoven komen werken.”

Bereidheid tot investering

“We merken dat de bereidheid tot investering stijgt. Men heeft meer vertrouwen in de economie en grijpt eerder de kans bestaande processen te automatiseren. De hoeveelheid ‘werk’ dat beschikbaar is voor transportbedrijven stijgt waarmee er ook middelen beschikbaar komen om te kijken naar een verbetering in onder andere fleet management”, besluit Schellekens.

Meer informatie over MOBICOACH B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!