Mooi om warehousing voor klanten transparant te maken

  • Logistiek & Vervoer

Vader Tonny Brouwers begon ooit met paard en wagen. Zonen Joris en Toine geven nu leiding aan een Brouwers Transport: een modern bedrijf in transport en logistiek.

Mooi om warehousing voor klanten transparant te maken

Toine Brouwers had nooit de ambitie om de transport logistiek in te gaan. Maar toen hij in 1989 op 19-jarige leeftijd ging werken voor zijn vader, was er iets dat hem meteen aansprak. “De dynamiek”, zegt Toine. Hij legde zich toe op het moderniseren van het bedrijf. Zijn uitdaging vond hij in de uitbreiding van de logistieke dienstverlening en warehousing, en het voor de klant steeds efficiënter en transparanter maken van het proces van transport en opslag.

Pakketten bezorgen

“Mijn vader was begonnen met paard en wagen. Hij bracht voor Van Gend en loos pakketten vanuit het centrum van Den Bosch naar Engelen en de streek daaromheen. Ik denk dat hij bij was dat hij werk had, maar ook een drive had om voor zichzelf een bedrijf op te bouwen”, zegt Toine Brouwers.

“Later kwam daar een industrieterrein bij, waar hij klanten kreeg waar hij af en toe wat voor deed. Veel van die klanten hebben wij nu nog steeds”, vertelt Toine Brouwers. Drukkerij Malmberg zit bij die vaste klanten, net als S.K.S. Process Components en Naber Plastics.

De eerste vrachtwagen

Natuurlijk kwam er al snel een vrachtwagen. “Ik ben in 1960 geboren, en ik denk dat hij rond die tijd met een vrachtwagen is gaan rijden. Later had hij er twee. Sinds wij het bedrijf in 1989 overnamen, kwamen er telkens wagens bij. En nu rijden we met vijftien wagens en twee busjes. Ja, daar is mijn vader wel trots op.”

Gegrepen door transport

De broers Toine en Joris groeiden op met het bedrijf. Maar terwijl de jongere broer Joris meteen gegrepen werd door de transport, kwam dat bij Toine pas toen hij in het bedrijf ging werken. “Ik was vervroegd in militaire dienst geweest. In de tijd tussen mijn school en mijn dienstplicht heb ik nog een paar maanden als schilder gewerkt”, vertelt hij.

De broers zaten eerst allebei op de wagen. “Mijn broer was chauffeur en deed onderhoud, ik was chauffeur en deed de administratie. Totdat ik bij het voetballen voor de tweede keer een been brak. Toen ben ik even uit de roulatie geweest, en merkten we dat het voordelen had dat ik thuis bleef en intern dingen kon regelen.”

Warehousing en logistics

“Ik vond het mooi om het bedrijf uit te bouwen en verder te automatiseren. En ik richtte me op warehousing”, vertelt Toine. Brouwers Transport slaat nu ook pallets voor klanten op, zodat het logistiek proces nog efficiënter verloopt. “Wij zijn een modern bedrijf, dat zoveel mogelijk meedenkt met onze relaties.”

Transparant voorraadbeheer

Toine werkte aan een systeem waarop klanten via internet precies kunnen zien waar hun goederen zijn. “We willen alles zo transparant mogelijk maken. Ze kunnen zien wat op voorraad is, waarheen spullen geleverd worden, hoe laat, en wie er voor ontvangst getekend heeft. Zelfs het serienummer staat erbij”, vertelt Toine.

Maar hij is ook trots op het magazijn met verrijdbare stellingen: best uniek voor een transportbedrijf. Daardoor is de ruimte heel efficiënt te gebruiken. “In plaats van twintig gangpaden hebben we maar één gangpad nodig”, vertelt Toine. “Het is indrukwekkend om dat systeem in werking te zien: 6000 ton komt in beweging.”

Inmiddels staat een volgende generatie al weer te trappelen. De zoon en dochter van Toine en de zoon van zijn broer Joris werken al bij het bedrijf. En hun opa Tonny? Die komt nog steeds af en toe op de zaak. “Om een hek te repareren bijvoorbeeld. Dan komt hij helpen.”

Meer informatie over BROUWERS TRANSPORT :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!