Nieuwe sales manager Reith Laser krijgt energie van bouwen

  • Arbeidsmarkt

Na eerder werkzaam te zijn geweest bij een technologiebedrijf, een technisch detacheringsbureau en als zelfstandig ondernemer gaat Luuk Wilders deze zaken combineren in zijn nieuwe functie als sales & marketing manager bij Reith Laser in Wijchen.

Nieuwe sales manager Reith Laser krijgt energie van bouwen

‘Ik krijg energie van bouwen. Niet alleen van bouwen aan ons bedrijf, maar ook om samen met onze partners nieuwe producten te ontwikkelen. Bij Reith Laser krijg ik de ruimte om te creëren, bouwen en ondernemen in een hoogtechnologische omgeving. Daar heb ik ontzettend veel zin in’, zegt Luuk Wilders.

Passie voor sales en marketing

Wilders studeerde Applied Sciences en Chemie, maar heeft tegelijkertijd een passie voor sales en marketing. ‘Ik vind chemie interessant en techniek leuk, maar de hele dag in een laboratorium staan is niet mijn ding. Liever ga ik naar klanten toe om te zien waar zij tegenaan lopen en hoe wij hen kunnen helpen. In de afgelopen jaren heb ik een groot netwerk opgebouwd en saleservaring opgedaan bij een groot diversiteit aan technische bedrijven. Deze ervaring en dat netwerk komt mij in mijn nieuwe werkomgeving ook goed van pas.’

Toonaangevende speler

Reith Laser werd in 1988 opgericht. In de afgelopen jaren is het bedrijf continu blijven innoveren en investeren in de nieuwste lasertechnieken. Daardoor is Reith Laser uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van laserboren, lasergraveren, lasersnijden, laserlassen en laser-micromachining. Sinds mei 2017 maakt het bedrijf deel uit van Veco Precision. Veco Precision is een technologiehuis dat naast Reith Laser bestaat uit Veco en Tecan die zijn gevestigd in Eerbeek en Dorset (UK). Samen bundelen deze bedrijven hun krachten als toonaangevende micro-precisie producenten op basis van de technologieën elektroformeren, etsen en laseren. Samen produceren ze precisieonderdelen voor machines in verschillende sectoren, zoals inkjetprinters, halfgeleiders, de gezondheidszorg, voeding en de automobielindustrie.

Kruisbestuiving

Wilders geeft aan dat Reith Laser,Veco en Tecan elk hun eigen specialismen hebben, maar elkaar ook uitstekend versterken en aanvullen. ‘Ik zie tal van mogelijkheden voor kruisbestuiving tussen deze bedrijven en de industrie. We zijn allen sterk in de hele keten, van het ontwerpen en produceren van een prototype tot massaproductie.
Industrie 4.0 Verder willen wij als organisatie gaan inzetten op slimmer werken en slimme sales, maar ook op robotisering en het gebruik van nieuwe lasers. We willen meebewegen in de ontwikkelingen die Industrie 4.0 van ons vragen. Dat alles met als doel om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.’

Auteur: Gerben van den Broek

Meer informatie over MILLUX:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!