Ondernemer, maak je dromen waar!

  • Financieel & Juridisch

Iedereen heeft dromen. Maar lang niet iedereen jaagt ze na. Vaak omdat men denkt dat het ‘te mooi om waar te zijn’ is. En dat terwijl een gesprek met een Financial Life Planner je het tegendeel kan bewijzen.

Ondernemer, maak je dromen waar!

Droom of werkelijkheid?

Je zit achter je bureau en je werpt een blik naar buiten. Regen. En niet zo’n beetje ook. Terwijl het met bakken uit de lucht komt, droom jij van een huisje in Zuid-Spanje. Daar waar op dit moment wél de zon schijnt. Maar waarom zou je het bij dromen laten? Je hebt een goedlopend bedrijf, de financiële middelen en de opvolging staat eigenlijk al klaar.

Laat het niet bij dromen blijven

Zo’n dagdroom is een herkenbaar scenario voor veel ondernemers, maar ook voor genoeg particulieren. En hoewel dromen per persoon verschillen, is er één gemeenschappelijke deler: we jagen ze vaak niet na. En dat is zonde. Eén van de redenen is omdat het ‘veel gedoe’ zou zijn, of ‘omdat het toch niet realistisch is’. Maar is dat wel zo?

Toon je ware ik

Een gesprek met een Financial Life Planner kan wat dat betreft erg verhelderend zijn. Zo kijken de Financial Life Planners van bijvoorbeeld Accountenzplus uit Roosendaal veel meer naar de gevoelskant van jouw verhaal. ‘Wie ben je en wat wil je nu eigenlijk?’ En niet onbelangrijk: ‘waarom wil je dat?’ Pas wanneer jij als ondernemer of particulier jezelf laat zien, kan een planner doelgericht met je dromen aan de slag.

De ideale sparringspartner

Een ervaren financial life planner is meer dan iemand die jouw cijfers overzichtelijk presenteert. Het is een sparringspartner, vertrouwenspersoon en (financieel) specialist ineen. Samen met jou kijkt hij naar je wensen en past daar je toekomstplanning op aan. Wil je op je 55e stoppen met werken? Waar sta je nu en wat heb je daar nog voor nodig?

Stapsgewijs naar je einddoel

De Financial Life Planner neemt je eigenlijk alvast mee in de toekomst. Door samen een stappenplan te maken, weet jij wat er in de tussentijd gevraagd wordt. En zo werk je stap-voor-stap naar je einddoel, je droom. En natuurlijk mag je van een professioneel Financial Life Planner verwachten dat hij met de juiste cijfermatige onderbouwing komt, als jij dat wenst.

Gebeurtenissen veranderen persoonlijke en zakelijke situatie

Zo’n maatwerkadvies kan alleen als jouw financial life planner je persoonlijke situatie kent. Wensen en behoeften veranderen met iedere gebeurtenis. Zowel op emotioneel als op financieel vlak. Denk aan geplande gebeurtenissen (trouwen, gezinsuitbreiding, bedrijfsoverdracht) maar ook aan onverwachte momenten (ziekte, echtscheiding). Deze veranderingen kunnen bovendien invloed hebben op je bedrijf.

Financial Life Planners kennen de laatste regels

FFP-geregisteerde Financial Planners zoals Accountenzplus kennen de fiscale en juridische wetgeving. Zij weten precies wat de gevolgen zijn van verschillende (privé)gebeurtenissen. En zijn een bewezen sparringspartner.

Van je hobby je beroep maken

“Zo heb ik vorig jaar een particuliere klant leren kennen via het mediatorsnetwerk. Ze was gescheiden, had geen kinderen en wilde van haar hobby haar werk maken. Om dat voor elkaar te krijgen, hebben we samen gekeken wat daar voor nodig was. Uiteindelijk heeft zij zich laten omscholen en nu werkt ze deels als vrijwilliger en deels in loondienst. Daarmee zou ze het financieel al redden en toch haar droom waarmaken”, besluit Jeroen Gorissen van Accountenzplus met een treffend voorbeeld.

Auteur: Bouke Tuit

Meer informatie over ACCOUNTENZPLUS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!