‘Ontzorgen wordt complexer, het is de kunst flexibel te blijven’

  • Automotive

Het Zundertse bedrijf Autoschade Van Hasselt is een begrip in de wijde omgeving. Iets waar de inmiddels tweede generatie in het familiebedrijf enorm trots op is. RegioinBedrijf sprak Elga van Hasselt over haar passie voor het vak.

‘Ontzorgen wordt complexer, het is de kunst flexibel te blijven’

Familiebedrijf met ambitie

Autoschade Van Hasselt is een waar familiebedrijf met een geschiedenis die teruggaat tot 1970. Het schadeherstelbedrijf repareert en spuit zowel personenvoertuigen als bedrijfsvoertuigen daarnaast behoren ook Industriespuitwerk en caravanherstel tot de activiteiten. Inmiddels staan zoon Mark en zijn vrouw Elga van Hasselt aan het roer. Het bedrijf heeft de tand des tijds goed doorstaan en dat is iets waar men met trots op terugkijkt. “Maar het blijft een uitdaging om bij te blijven. Dit doen we door onze medewerkers voortdurend bij te scholen en te zorgen dat we alle reparatietechnieken onder de knie hebben”, aldus Elga van Hasselt.

De klant centraal

Die ambitieuze (of realistische?) houding kenmerkt de bedrijfscultuur bij Van Hasselt. Hoewel men wel degelijk trots is dat het bedrijf met de vaart mee kan, wordt er niet snel gesproken over hoogtepunten. “We staan daar niet zo bij stil. Dingen die behaald zijn, daar hebben we vaak ook op ingezet.” Bij Van Hasselt spreekt men liever over de uitdagingen, en daarbij valt al snel op dat de klant in alles centraal staat. “In beeld blijven bij klanten, dichtbij ze staan en binnen de toegenomen regelgeving toch je flexibiliteit kunnen behouden; ontzorgen wordt complexer en is dus een uitdaging”, ziet Van Hasselt.

Regionaal betrokken

De schadehersteller staat niet alleen dicht bij haar klanten, maar ook midden in de maatschappij. Met negen van de tien medewerkers uit de gemeente Zundert zorgt Van Hasselt voor werkgelegenheid. Daarnaast is het bedrijf actief betrokken bij sportverenigingen en lokale evenementen. Maar dat is niet gek volgens Elga van Hasselt, zelf geboren en getogen Zundertenaar: “Het is een klein kringetje, dorps en informeel. Je spreekt allemaal dezelfde taal. Daarnaast ken je de mensen van vroeger. Zo is het leuk om te zien dat de klasgenoten van vroeger de collega-ondernemers van nu zijn.”

Manusje-van-alles

De liefde bracht Elga van Hasselt bij het bedrijf dat aanvankelijk van haar schoonouders was. Ze combineerde haar werk bij het autoschadeherstelbedrijf een tijd lang met haar functie op een reisbureau. Van Hasselt had altijd de ambitie om iets leidinggevends te doen en zag in haar nieuwe baan een uitdaging en kansen. “Ik ben een echt manusje-van-alles, want naast de financiële kant ben ik verantwoordelijk voor het personeel, arbo en milieu en publiciteit. Afwisseling is belangrijk voor me.” Van Hasselt zit niet vaak stil, naast het werk zijn er ook nog de zakelijke netwerken, bestuursfuncties en is bovenal betrokken bij de activiteiten van haar kinderen.

Liefde voor het vak

Tijdens het gesprek met Elga van Hasselt valt op dat de liefde voor het vak groot is. Buiten kantoortijden werken, hoort er volgens haar gewoon bij om je als bedrijf flexibel op te stellen naar je klanten. Ook spreekt in alles de ambitieuze en zelfkritische houding waarbij openstaan en luisteren heel belangrijk zijn. “Ventileer met collega-ondernemers, want veel vraagstukken en frustraties zijn universeel en brancheoverstijgend. En probeer een aantal deskundigen om je heen te hebben waar je op kunt vertrouwen en die je niet naar de mond praten. Sta open voor advies en tips, luister goed naar je medewerkers en blijf leren”, geeft Van Hasselt haar collega-ondernemers graag mee.

Meer informatie over HASSELT AUTOSCHADE B.V., VAN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!