Oog voor de techniek van morgen

  • Technologie

Of het nu gaat om de ontwikkeling van een nieuwe machine, of de optimalisatie van een bestaande productielijn; de engineers van H.I.H Engineering uit Barneveld leveren maatwerk.

Oog voor de techniek van morgen

H.I.H. Engineering is gespecialiseerd in de werktuigbouwkundige engineering van (speciaal)machines. Zo ontwikkelde het bedrijf machines voor de volgende branches; verpakkingstechniek, foodsector, automotive industrie, intern transport / producthandling, metaalbewerking, laboratoria, eiersorteer- en verpakkingsbedrijven, robotica, papierindustrie, grafische sector, recycling/milieu, duurzame energie, baksteenindustrie, stempel-/matrijzenbouw etcetera.

Ook voor FEM-analyses kan men bij H.I.H. terecht. ‘Onze gedrevenheid en inventiviteit leiden tot een optimaal resultaat,’ zegt directeur Erik Hardeman. In 1992 startte Hardeman als eenmansbedrijf, maar inmiddels werkt zijn bureau met twaalf engineers. Het ervaren team ontwikkelt uiteenlopende concepten voor allerlei branches; van complete productielijnen tot kleine productonderdelen. Klanten zijn met name machinefabrieken en productiebedrijven uit heel Nederland.

Meest efficiënte oplossing

De onderscheidende meerwaarde van H.I.H. Engineering zit hem in de persoonlijke maatwerkaanpak, aldus Hardeman. ‘Je kunt een perfect ontwerptraject realiseren, maar het uiteindelijke product moet ook goed aansluiten bij de wensen van de klant en de aard en cultuur van het bedrijf. De meest moderne oplossing is niet altijd ook de meest efficiënte oplossing. Daarom kruipen wij in de huid van de klant, door op locatie te inventariseren hoe en waarmee men werkt.’ Kortom: we werken en denken zoals de opdrachtgever dat doet. De technische kennis is bij H.I.H. op hoog niveau, garandeert Hardeman. ‘Wij leveren dus geen tekenaar als er een constructeur wordt gevraagd. Vakwerk en knowhow zijn onze belangrijkste pijlers. Daarom sluit onze werkwijze naadloos aan op de processen binnen de organisatie van de klant. En daarom gebruiken we 2D en 3D ontwerpsystemen waar klanten mee uit de voeten kunnen.’

FEM-analyses

H.I.H. Engineering heeft het uitvoeren van FEM-analyses als specialisatie. Zo worden ontwerpen geoptimaliseerd met betrekking tot sterkte en stijfheid, zodat deze aantoonbaar voldoen aan de gestelde normen. Heeft u zelf niet de capaciteit voor het uitvoeren van FEM-analyses? Vraag het H.I.H. Engineering.

Detachering

Bedrijven die op flexibele basis extra capaciteit nodig hebben voor een engineeringproject, kunnen hiervoor een beroep doen op H.I.H. Engineering. Het bureau beschikt engineers met verschillende niveaus; van tekenaar tot seniorconstructeur. Zij kunnen het team van de opdrachtgever op detacheringbasis ondersteunen. Omdat zij gewend zijn om naadloos aan te sluiten bij de werkwijze van opdrachtgevers, zijn zij direct productief.

Projectmanagement

Een machinebouwproject of de uitbreiding of modernisering van uw productieomgeving? Onder deskundige begeleiding brengt het bureau uw projecten tot een succesvol einde omdat de medewerkers gewend zijn om te denken in termen van maakbaarheid en haalbaarheid. Tegelijk bewaken ze de match tussen functionele eisen en financiële mogelijkheden, tussen planning en productie.

Meer informatie over HIH ENGINEERING:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!