“Over het coaten van productonderdelen hoeven wij ons geen zorgen te maken”

  • Industrie

Met diverse bewerkingstechnieken en nabehandelingen weten de medewerkers van De Bruyn Metaal complexe projecten te realiseren. Dat doet het bedrijf uit Bergeijk vooral voor klanten uit de voedingsindustrie, de automotive industrie en de bouw. Het poedercoaten van de producten gemaakt van staal, RVS, messing of aluminium gebeurt bij AC Diana in Valkenswaard.

“Over het coaten van productonderdelen hoeven wij ons geen zorgen te maken”

Met de lasersnijders, kantbanken en cnc wals is het voor medewerkers van De Bruyn Metaal mogelijk zowel dikke als dunne materialen in een hoog tempo te lasersnijden, of om speciale vormen in plaatmateriaal te kanten of walsen. De vlakke plaatmaterialen waarmee wordt gewerkt, variëren in dikte van 1 tot 25 millimeter.

Eigenaar Rob de Bruyn: “Zijn de producten eenmaal gereed, dan gaan ze op transport naar Valkenswaard waar ze volgens specificatie worden bewerkt met poederlak.” Iedere klant heeft eisen ten opzichte van de oppervlaktebehandeling. Wat die eisen precies zijn, weten de medewerkers van AC Diana. “We werken nu 28 jaar samen, AC Diana kent alle normen die horen bij de producten van onze klanten.”

Bewerkingstechnieken

De onderdelen worden verwerkt in diverse branches. “Daar gelden wat het coaten betreft specifieke normen en eisen voor”, legt De Bruyn uit. De Bruyn Metaal is de onderdelen normaal 5 dagen ‘kwijt’. “Een enkele keer hebben we een spoedklus, dan krijgen we de onderdelen binnen een dag weer terug. Het prettigst aan deze samenwerking vind ik dat afspraak altijd afspraak is bij AC Diana. Wat zeker niet onbelangrijk is, is dat ieder productonderdeel weer onbeschadigd bij ons of bij de klant komt.”

Specificaties

De medewerkers op de afdeling werkvoorbereiding en uitbesteding hebben verreweg het meeste contact met de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het poedercoaten. “Soms bestaat twijfel of de specificaties gehaald kunnen worden, wanneer de coating bijvoorbeeld gedurende een bepaald aantal uren aan een zoutsproeitest moet voldoen. De medewerkers spreken dit altijd onderling met elkaar door.”

Behalve hoogwerkers, schaarliften en haarden en kachels waarvoor AC Diana het poedercoaten verzorgt, zijn het ook bumpers en gereedschapskisten die voor het Ministerie van Defensie worden gepoedercoat. “Dat vraagt om een specifieke coating vanwege camouflage en weerbestendigheid.”

Troeven

Net als andere bedrijven uit de industrie waarin hij werkt, worstelt ook De Bruyn weleens met prijzen die onder druk komen te staan. “Wanneer ze de mogelijkheid hebben, wijken bedrijven uit naar lage lonen landen, vooral wanneer de levertijden volstaan.” Als eigenaar van het bedrijf is hij ervan overtuigd dat het leveren van kwaliteit en het garanderen van betrouwbaarheid de belangrijkste troeven zijn.

Met zestig actieve klanten die bijvoorbeeld vragen om onderdelen voor hoogwerkers en touringcars, heeft het bedrijf voorlopig de handen vol. “Onze onderdelen helpen bijvoorbeeld met het geschikt maken van een bestelbus voor invalide transport. Het is prettig om te weten dat we in het bewerkingsproces van deze onderdelen altijd kunnen terugvallen op AC Diana.”

Vakkennis

Wanneer De Bruyn in de buurt is van Valkenswaard, heeft hij al snel de neiging even bij het bedrijf binnen te lopen. “Ik kijk dan graag even mee naar het bewerkingsproces dat daar plaatsvindt. Het plamuren en schuren van diverse onderdelen van scanapparaten voor ziekenhuizen bijvoorbeeld, is ook iets wat het bedrijf doet. Dat is mooi om te zien. De medewerkers hebben echt vakkennis in huis.”

Auteur: Carline Klijn – van Best

Meer informatie over BRUYN METAAL B.V., DE:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!