P&D Care, local en global expat support

  • Zakelijke dienstverlening

P & D Care is een jonge organisatie uit Tilburg en heeft zich gespecialiseerd in het proces van de individuele voorbereiding, komst en verblijf van internationale medewerkers, ook wel expats genoemd.

P&D Care, local en global expat support

Wat is de core business van P&D Care?

Het individueel begeleiden van Internationale medewerkers (ook wel expats genoemd) met hun komst naar Nederland. Onze clienten zijn met name onderwijsinstellingen en internationale organisaties.

Hoe is P&D Care ontstaan?

Vanuit de behoefte van verschillende HRM afdelingen van de Tilburg University.

Wat maakt P&D Care uniek?

Het totaal ontzorgen van de HRM afdeling van een organisatie en het op maat en individueel begeleiden van de expat. Naast het regelen van de vereiste formaliteiten, huisvesting e.d. steunt P & D de expat en haar/zijn gezin ook in het vinden van een sociaal netwerk, wegwijs maken in de nieuwe leefomgeving en bekend maken met de Nederlandse gewoonten en gebruiken.

Economische thema's in de regio Midden-Brabant zijn: food, health zorg & farma, innovatie, logistiek recreatie & toerisme en technology (machinebouw). Is P&D Care met één van deze thema's verbonden? En zo ja, op welke manier?

P & D Care houdt zich, naast de begeleiding van de expat, met name bezig met het internationaliseren van de regio. Hoe kunnen wij deze regio aantrekkelijker maken voor internationale medewerkers die voornemens zijn om zich in Zuid Nederland te vestigen en te kiezen voor een werkgever die zich specialiseert in een van bovengenoemde thema’s.

Waar staat de organisatie over 5 jaar?

Wij hopen onze organisatie verder uitgebreid te hebben, nog steeds een unieke speler te zijn op deze markt zonder de hoge mate van dienstverlening die wij nu aan onze clienten bieden niet uit het oog te verliezen.

Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?

Een stevigere greep te krijgen op de regio Zuid Nederland en onze clienten die zich ook buiten de landsgrenzen begeven nog beter te bedienen.

Directeur aan het woord

Hoe zou u uzelf omschrijven?

Dienstverlenend, ambitieus, ondernemend,

Hoe ziet uw loopbaan er tot op heden uit?

In verschillende functies werkzaam geweest waarin  altijd de combinatie dienstverlening en ondernemerschap voorop stond. In mijn huidige functie heb ik ook nog het voorrecht om te mogen werken met mensen komende uit  verschillende landen, waardoor je kennis maakt met andere culturen en gewoonten.

Welke ondernemer inspireert u?

Annemieke van Gaal. Krachtige zakenvrouw die ondanks of mede dankzij haar persoonlijke situatie, uitgegroeid is tot een zeer succesvolle zakenvrouw en zich makkelijk staande houdt in een hoofdzakelijk gedomineerde mannen wereld.

Welke boodschap wilt u uw collega ondernemer meegeven?

Niet uit het oog te verliezen welke doelen je wilt behalen, je bedrijfsfilosofie waarborgen  en trachten om een positieve draai te geven aan negatieve situaties.

Meer informatie over P&D CARE:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!