Padifood, maker van ambachtelijke, Oosterse gerechten

  • Agrofood & Biobased

Al ruim 25 jaar maakt het familiebedrijf uit Oss Oosterse maaltijden op authentieke wijze. Alle gerechten die uit de keuken komen, worden ambachtelijk bereid in de wok.

Padifood, maker van ambachtelijke, Oosterse gerechten

Wat is de core business van Padifood?

Bereiden van Aziatische verse kant en klaar maaltijden.

Hoe is Padifood ontstaan?

Padifood is eind jaren ’80 ontstaan uit het Chinees Indisch restaurant de Padihoeve van mijn ouders. Hier zijn we in de kelder begonnen met het produceren en verkopen van de maaltijden naar de retail. In 1995 zijn we verhuisd naar de huidige productielocatie aan de Havenstraat.

Wat maakt Padifood uniek?

Wij bereiden nog op een ambachtelijke manier de maaltijden met hoge kwaliteit. Mede door de eigen ontwikkeling van semi-automatische woks kunnen wij dit in grote volumes realiseren.

Economische thema's in de regio Noordoost-Brabant zijn: food, health zorg & farma, innovatie, logistiek, recreatie & toerisme en technology (machinebouw). Is Padifood met één van deze thema's verbonden? En zo ja, op welke manier?

Natuurlijk zijn we verbonden met het thema Food. De 5 sterrenregio is natuurlijk hiervan een goed voorbeeld. Echter op dit moment zijn er helaas nog geen concrete zaken voor ons uitgekomen maar ik ben overtuigd dat het wel gaat gebeuren. Bijvoorbeeld regionale samenwerking op gebied van onderwijs, personeel en voedselveiligheid.

Wat is uw toekomstvisie op lange termijn?

De consument zal altijd op zoek gaan naar gemak. Ook binnen de Food betekent dit dat Convenience verder zal groeien. Echter de producten zullen niet alleen lekker moeten zijn, maar ook voldoen aan de gezonde voedingstrends zoals minder zout, geen toevoegingen van smaak en kleurstoffen. Versbeleving wordt steeds belangrijker maar alles tegen een acceptabele en eerlijke prijs.

Wat zijn de plannen voor de nabije toekomst?

We zullen blijven innoveren op productniveau zoals hierboven omschreven. Daarnaast zijn we bezig om in Azië productielocaties op te bouwen om de aanvoerstromen te verbeteren. Meest recente voorbeeld is de rijstvermicellifabriek in Vietnam.

Padifood

Directeur aan het woord

Hoe zou u uzelf omschrijven?

Lastig om dat te zeggen maar ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Rust geeft me een ongemakkelijk gevoel.

In welke leiderschapsstijl herkent u zichzelf het meest?

Mensgericht. Ik probeer de mensen zo te motiveren en stimuleren dat ze zelf met initiatieven en oplossingen komen.....valt niet altijd mee maar vind ik wel het prettigst werken.

Wat voor auto rijdt u?

In een BMW X5.

Waar spaart u voor?

M’n kinderen

Wat is uw grootste passie in het leven en waarom?

M’n 4 kinderen.

Wat is uw lijfspreuk?

Heb ik niet echt een, maar: “Niet eten om te leven maar leven om te eten” vind ik zowel persoonlijk als zakelijk toepasselijk op mij.

Welke boodschap wilt u uw collega ondernemer meegeven?

Blijf op zoek gaan naar innovaties. Juist in deze tijd!

Meer informatie over PADIFOOD B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!