Pia Automation blijft klanten verrassen met innovatieve technische oplossingen

  • Technologie

Pia Automation uit het Zeeuwse Tholen zoekt samen met haar circa vijftig medewerkers bij iedere opdracht naar de best passende oplossing voor de klant. “We kiezen daarbij echt voor maatwerk. Is een installatie toe aan vervanging maar moet hij eigenlijk nog een jaar meedraaien in het productieproces? Dan zorgen we dat de klant het jaar goed doorkomt zonder stilstanden.”

Pia Automation blijft klanten verrassen met innovatieve technische oplossingen

Foto: Directeur en eigenaar Ferdi Laban

Snel schakelen is volgens Ferdi Laban de kracht van het bedrijf dat hij in 2000 samen met compagnon Mark de Leeuw oprichtte. Het zijn met name klanten uit het mkb en multinationals die door PIA Automation geholpen worden en actief zijn binnen de industrie en offshore. Inmiddels opereert ze vanuit vier verschillende bedrijven: PIA Automation, PIA Mechanical, Streetplug en TecforRec. De onderlinge synergie tussen de vier bedrijven helpt bij het bedenken van vernieuwende oplossingen waarmee PIA Automation haar klanten telkens weet te ontzorgen.

Voedingspanelen

Zo werd voor TecforRec een hardware besturingsmodule voor voedingspalen ontwikkeld, die op afstand kan worden in- en uitgeschakeld. Een uitgelezen methode om een proces nog beter op de behoeften in de recreatiesector af te stemmen. Denk aan de havenmeester in de haven of de campingeigenaar die wil dat alleen stroom geleverd wordt aan degenen die ervoor betalen. Het in- en uitschakelen kan vanuit een eigen management systeem, maar ook op basis van een cloudoplossing. De hardware die PIA Automation levert, communiceert met verschillende cloudoplossingen. Dat maakt het mogelijk een derde partij te laten communiceren met de voedingspalen die PIA Automation heeft ontwikkeld en door TecforRec worden verkocht. Laban: “Op deze manier is sprake van een kruisbestuiving tussen beide bedrijven.”

Ondergrondse oplader auto

Foto: ondergrondse oplader van auto's

Ondergrondse oplader van auto’s

Pia Automation blijft zich sterk maken voor duurzame, innovatieve oplossingen. Zo komt het dat na vier jaar ontwikkelen Streetplug het levenslicht zag, een laadoplossing voor elk elektrisch voertuig. De bediening gaat via een app. De ondergrondse, niet zichtbare oplaadpunten van Streetplug zijn al in gebruik door o.a. AutomotiveNL in Helmond. Laban vult aan: “In de gemeentes Venlo en Tholen wordt inmiddels ook van de oplaadpunten gebruik gemaakt. Binnenkort volgen Schiphol, Amsterdam, Rotterdam, Bergen op Zoom en Den Bosch. Vanaf eind dit jaar gaan we steeds grotere aantallen leveren.”

Legionella

Ondertussen werd bij PIA Automation hard gewerkt aan een oplossing voor de preventie van legionella. Voor een derde partij ontwikkelde ze een methode waarmee informatie wordt geregistreerd en opgeslagen. “Het systeem dat we hebben ontwikkeld, maakt het mogelijk variabelen zoals datum, tijd en temperatuur te registreren in de cloud. Op het moment dat de temperatuur stijgende is, spoelen we de waterleiding. De nieuwe temperatuur wordt direct geregistreerd, waardoor je altijd kan aantonen legionellavrij te zijn.”

Voedingspaneel door PIA Automation

Foto: Voedingspaneel door PIA Automation

Siemens

De ontwikkelingen gaan door. Sinds kort is het bedrijf partner van Siemens. Behalve voor haar eigen klanten bouwt ze nu ook voedingsverdelers voor het in elektrotechniek gespecialiseerde bedrijf. Dat gebeurt zowel voor nieuwe als voor bestaande installaties. “Op het moment dat een bedrijf behoefte heeft aan een extra transformator of de vervanging daarvan, regelen wij dat. Het verzwaren van een verdeler, behoort ook tot de mogelijkheden. Zo’n verdeler kun je vergelijken met een meterkast, maar dan op industrieel niveau. Verdelers bouwen we nu voor bedrijven als partner van Siemens.”

Ontzorgen

PIA Automation wil de klant gedurende ieder traject blijven ontzorgen. “Bijvoorbeeld op het moment dat klanten willen uitbreiden en hun transformator blijkt te klein.” Maar ook de klant die een nieuwe fabriek gaat bouwen, hebben een voedingsverdeler nodig. “We maken de complete besturing: vanaf het voeden van één productinstallatie tot een compleet draaiende productielijn ontzorgen we op elektrotechnisch vlak.”

Cultuur

De ambitieuze ondernemer laat tot slot weten niet voor de oplossing te kiezen waaraan het meest wordt verdiend, maar waarmee de klant zo goed mogelijk is geholpen. “Die servicegerichte aanpak maakt dat klanten ons telkens weer weten te vinden. PIA Automation opereert als een familiebedrijf met een open cultuur en dat wordt behalve door de medewerkers ook door de klant gewaardeerd.”

Auteur: Carline Klijn – van Best

Meer informatie over PIA AUTOMATION B.V. :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!