home » interviews » Bouw »

Poppe Installatietechniek: vernieuwers in klimaatbeheersing

  • Bouw

Koelen, verwarmen en ventileren moeten goed op elkaar zijn afgestemd. Poppe Installatietechniek loopt daarbij al jaren voorop, vertelt directeur Stefan Poppe.

Poppe Installatietechniek: vernieuwers in klimaatbeheersing

Stefan Poppe (39) en zijn vader Ronny (63) lijken op elkaar. De vorige en de huidige directeur van familiebedrijf Poppe Installatietechniek zijn allebei aanpakkers, bouwers en vernieuwers. Ronny Poppe zag de potentie van die kleine koude werkplaats met twee medewerkers waar hij in 1994 instapte.

Breed pakket

Nu heeft Poppe Installatietechniek dertig werknemers, een mooi en modern kantoor en een breed pakket aan services. Onder zoon Stefan en zijn vrouw Ilze loopt het bedrijf voorop in moderne klimaatbeheersing. Het bedrijf is stevig geworteld in Kloosterzande in Zeeuws-Vlaanderen.

“Koelen, verwarmen en ventileren moet je goed op elkaar afstemmen. Wij bieden klimaatbeheersing geïntegreerd aan, en hebben de kennis op al deze terreinen”, vertelt Stefan Poppe. “Je moet in een gebouw prettig en comfortabel kunnen werken. Wij zagen dat er steeds meer aandacht kwam voor welzijn en gezondheid in gebouwen. Daar hebben wij jaren geleden al op ingespeeld.” Het was zijn inbreng in de zaak van zijn vader.

Terug in de tijd, naar 1994. Ronny Poppe werkte jarenlang bij een installatiebedrijf in Terneuzen, maar droomde er altijd van voor zichzelf te beginnen. Rond zijn veertigste werd hij compagnon van Bernard de Jonge, die zich met zijn bedrijf tot dat moment vooral gericht had op loodgieterswerk en centrale verwarming voor de particuliere markt.

Serviceverlening

Ronny Poppe kwam, net als later zijn zoon, als jonge hond vol ideeën het bedrijf in. Hij kende de zakelijke markt, en zag de potentie in onderhoud en serviceverlening. “Goed en veilig onderhoud van verwarming en andere systemen is voor klanten heel belangrijk”, legt Stefan Poppe uit. “Het is ook goed voor de continuïteit van het bedrijf. Mijn vader nam bovendien behoorlijk wat contacten mee, dus het bedrijf kon meteen groeien.” Vijf jaar later nam Poppe de zaak volledig over.

Stefan Poppe is zijn vader, die twee jaar geleden een stap terug deed, nog altijd dankbaar. “Er was niet veel toen mijn vader begon. Maar hij keek erdoorheen, en ging zijn droom achterna. Dat vind ik mooi”, vertelt Stefan. “Ik heb van hem geleerd dat je jezelf moet blijven, met beide benen op de grond moet blijven staan, tussen de monteurs en tussen de klanten. Iedereen heeft mijn telefoonnummer. Klanten kunnen mij altijd bellen als er iets is.”

Stefan begon in 1996, en leerde het vak van een van de monteurs van zijn vader. Nu leidt hij het bedrijf samen met zijn vrouw Ilze, die er in 1999 bij kwam. “Ik doe de technische kant, zij de organisatorische en financiële kant. (Ilze is behoorlijk ondernemend, en wilde ook altijd iets voor zichzelf beginnen”), legt Stefan uit. Het prettige contact met medewerkers en klanten is wat het echtpaar drijft.

Allround dienstverlener

 

Poppe biedt onder andere centrale verwarming, luchtbehandeling, airco en duurzame technieken zoals zonneboilers en zonnepanelen. Daarnaast doet Poppe Installatietechniek ook onder andere sanitair en dak- en zinkwerk. Naast installatie verzorgt het bedrijf ook service en onderhoud. Het bedrijf is een echte allround dienstverlener.

Groeien in aantal medewerkers is nu niet meer het streven. Stefan Poppe wil vooral voorop blijven lopen bij het toepassen van duurzame en energiebesparende technieken. “We hebben een hele hechte vaste kern van kwalitatief goede medewerkers, en daarnaast vaste partners met hun eigen specialisme. Die kunnen we onder onze regie inzetten, zodat voor de klant alles in één hand blijft. Met deze club mensen kunnen we hele mooie projecten doen.”

Meer informatie over POPPE INSTALLATIETECHNIEK:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!