Pro Industrial Automation B.V zoekt avontuurlijke hardware en software engineers

  • Technologie

In 2000 besloten Ferdi Laban en Mark de Leeuw een eigen onderneming te starten: Pro Industrial Automation B.V (PIA). PIA levert complete industriële oplossingen in de elektrotechniek.

Pro Industrial Automation B.V zoekt avontuurlijke hardware en software engineers

De bedrijfsfilosofie - een goede en eerlijke technische oplossing staat voorop, en niet producten verkopen - heeft geleid tot een bloeiende onderneming. “PIA wil uitbreiden van veertig naar zestig tot zeventig medewerkers”, zegt directeur Ferdi Laban. “PIA heeft behoefte aan gedreven engineers, medewerkers met een avontuurlijke instelling.”

Binnen de industrie, scheepvaart en de offshore heeft PIA een grote naam opgebouwd, in binnen- en buitenland. “Dat hebben we te danken aan de manier waarop we werken”, zegt Ferdi. “We zijn niet commercieel gedreven. Verkopen staat niet voorop. Als we kunnen modificeren, kiezen we voor modificeren. Zo zijn ook onze medewerkers opgeleid. Ze hebben niet alleen veel kennis in huis, maar zijn bovendien creatief. We denken met onze klanten mee in de beste oplossing, goed en eerlijk. En niet wat ons het beste uitkomt. Dat wordt door klanten gewaardeerd.”

Gezocht: hardware en software engineers

Die waardering leidt ertoe dat de vraag van klanten toeneemt. Meer werk dus. “PIA is daarom constant op zoek naar hardware en software engineers. De hardware engineer ontwerpt besturingskasten en complete installaties. Soms gebeurt dat in overleg met de software engineer. PIA verwacht van een hardware engineer een open en kritische houding. Onze klanten komen bijna nooit met standaardopdrachten. Dat maakt werken bij PIA zo uitdagend: je moet aan klanten de juiste vragen stellen om tot het beste resultaat te komen.” PIA onderscheidt zich met modificaties. Daarom moet de software engineer bereid zijn om in samenwerking met de hardware engineer bij kleine aanpassingen de handen uit de mouwen te steken.

Kansen om door te groeien

De kansen om binnen PIA persoonlijk door te groeien zijn voor zowel de software als de hardware engineer groot. Je moet wel flexibel zijn, dus geen negen-tot-vijf-mentaliteit hebben.

Zie een stuk van de wereld

PIA heeft over de hele wereld klanten. Medewerkers van PIA zijn dan ook avontuurlijk ingesteld. PIA biedt je een unieke kans om naast het werk meer van de wereld te zien.

Stageplaatsen voor mbo- en hbo-studenten

PIA Support B.V. is in 2004 opgericht om medewerkers te werven. PIA Support B.V. werkt ook samen met hbo- en mbo-onderwijsinstellingen. Studenten lopen stage bij PIA.  “Dat is voor de studenten aantrekkelijk, want ze komen in een dynamisch bedrijf terecht. En voor ons is het interessant. Soms levert dat goede medewerkers op. Die medewerkers hebben we hard nodig om de groei die we de komende jaren verwachten op te kunnen vangen.”

Meer informatie: www.pia-automation.com

Auteur: Kees Klijn

Meer informatie over PIA AUTOMATION B.V. :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!