‘Proactief communiceren is ons sterke punt’

  • Logistiek & Vervoer

In iets meer dan drie jaar tijd verdrievoudigde de omzet van logistiek dienstverlener BF GlobalLogistics B.V.. Met de verhuizing naar een nieuw, groter pand in de logistieke ‘hotspot’ Tilburg kan het bedrijf weer een tijd vooruit, vertelt directeur Fons Verbunt. “Bij ons ben je geen nummer.”

‘Proactief communiceren is ons sterke punt’

In de grote hal van het nieuwe pand van BF Global Logistics B.V. (dat begin april in gebruik werd genomen) staan op deze donderdagochtend her en der wat pallets met goederen opgesteld. Stilte voor de storm, benadrukt directeur Fons Verbunt. “Vanaf een uur of vier tot aan middernacht wordt het hier enorm druk. Dan worden nieuwe ladingen goederen – van broodroosters, computer materiaal en fashion – afgeleverd en klaargemaakt voor verder vervoer naar het buitenland. Dan is het hier behoorlijk hectisch.”

Heel Europa

Als netwerkexpediteur is BF Global Logistics B.V gespecialiseerd in groupagevervoer en het in deelladingen vervoeren van uiteenlopende soorten goederen naar het buitenland. Vanuit de centrale HUB in Tilburg worden goederen getransporteerd naar diverse regionale hubs in alle landen van Europa. Daarna nemen gespecialiseerde en exclusive lokale partners het over; zij verzorgen hoogwaardig en efficiënt transport in de final mile, tot aan de voordeur of geleverd in de winkel van de eindklant. Dat alles gebeurt in vaste lijndiensten, op vaste tijden met vaste transit-tijden.

Nieuw hoofdstuk

Begin april nam BF Global Logistics B.V. het pand van GVT Group of Logistics over, dat verhuisde naar een groter gebouwaan de overkant van de straat. Verbunt is maar wat trots op het nieuwe onderkomen aan de Gesworenhoekseweg in Tilburg, dat een nieuw hoofdstuk markeert in de nog prille bedrijfsgeschiedenis. “Dit pand is weer een stuk groter en efficienter ingericht dan ons oude gebouw aan de Siriusstraat. Daar begon het allemaal, eind 2012. Nadat ik zelf op meerdere plekken ervaring had opgedaan in de logistiek, besloot ik samen met mijn compagnon Burry Rijnberg een eigen bedrijf te beginnen: BF Global Logistics B.V.. Uiteindelijk na een soort management buy out eind 2012 gingen we op 1 januari 2013 daadwerkelijk van start. Op dat moment hadden we in totaal negen medewerkers; we begonnen met een volume van 2.000 zendingen per maand. Daarna ging het snel: ons netwerk en cliënteel breidde zich langzaam maar zeker uit. Ruim drie jaar na de start zitten we nu op 7.000 zendingen per maand en werken we samen met nog 37 andere collega’s.”

Geen nummer

Waar die groei door veroorzaakt wordt? Volgens Verbunt heeft het vooral te maken met de nadruk die het bedrijf legt op service en communicatie. “Het klinkt een beetje als een open deur, maar klanten zijn bij een relatief kleine speler als BF  Global Logistics B.V. geen nummer. Waar je als klant bij een grotere logistieke dienstverener wordt geholpen door iemand in een callcenter, heb je bij ons altijd een vast aanspreekpunt. Vervoer naar het buitenland gaat over veel schakels, en dat vraagt om een goede planning en nauwkeurig ketenmanagement. Gaat er, ondanks alle voorbereidingen, toch een keer iets mis? Onze medewerkers lossen het snel en naar tevredenheid op. Bovendien zijn we altijd open en eerlijk, ook als er onverhoopt vertraging optreedt of als goederen beschadigd raken. Proactief communiceren en naar een oplossing zoeken: onze klanten waarderen dat.”

Betrouwbare partners

Ander sterk punt is het inmiddels in heel Europa opgebouwde netwerk, vervolgt Verbunt. “We werken met exclusieve partners; betrouwbare en onafhankelijke partijen die service, snelheid en IT net zo hoog in het vaandel hebben staan als wijzelf. Partijen die ook snappen wat het is om hoogwaardigegoederen met daarbij behorende eisen zoals security, tijdsleveringen etc in verschillende marktente vervoeren. En die dus ook standaard gebruikmaken van het juiste materieel voor de line-hauls – zoals goed beveiligde kastauto’s en sloten – en die altijd met twee chauffeurs rijden. Ook de final mile leveringen worden met het juiste materiaal en processen uitgeleverd om de security te waarborgen.” BF Global Logistics B.V. en zijn partners verrichten bovendien veel vooronderzoek naar de situatie ter plekke, schetst Verbunt. “Kunnen we ergens goed komen met de auto? Welk formaat auto is er nodig? Op welke etage moeten we zijn? Door je vooraf goed te informeren over dit soort zaken, voorkom je onnodige vertraging en gedoe bij de aanvang.”

Supply chain

Met de verhuizing naar het nieuwe, grotere pand gaat BF Global Logistics B.V. volgens Verbunt een nieuwe fase in. “Groei is geen doel op zich. Maar dankzij dit pand hebben we nu wel beduidend meer mogelijkheden voor bijvoorbeeld warehousing en aansluitend de ontwikkeling voor lucht en zeevervoer. We kunnen kortom nóg beter de gehele supply chain verzorgen. En daar was het ons, nog geen vier jaar geleden, allemaal om te doen.”

Auteur: Joost Peters

Meer informatie over BF GLOBAL LOGISTICS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!