Profile Car & Tyreservice levert betrouwbare bandenservice

  • Automotive

Service, klantgericht en gepersonaliseerde oplossingen zijn kernwoorden voor het team van Profile Car & Tyreservice Altena & Tilburg. Al jaren wordt er bandenservice verzorgd voor een verscheidenheid aan (transport)bedrijven. ‘We willen zoveel mogelijk onze klanten ontzorgen, zodat zij zich écht bezig kunnen houden met hun bedrijf’.

Profile Car & Tyreservice levert betrouwbare bandenservice

Daarnaast is het van belang om de juiste band op de juiste as-positie te monteren, en te proberen om zoveel mogelijk rendement uit de banden te halen. ‘Klanten vertrouwen ons daar blindelings op en onze teams van Profile Altena en Profile Tilburg maken zich daar dagelijks hard voor’.

Service bieden

‘Voorkomen is beter dan genezen’. We weten allemaal hoe verschrikkelijk vervelend pech onderweg is. Door tijdig een wagenpark te controleren op de onderhoudsstatus van de banden, probeert Profile stilstand onderweg zoveel mogelijk te voorkomen én zoveel mogelijk rendement te halen uit banden door aanpassingen te doen. Hierbij moet gedacht worden aan het tijdig doorwisselen van trailerbanden, herprofilering, controle op sporingslijtage (het zogenaamde uitlijnen van een voertuig), etc. Dit alles natuurlijk afgestemd op de wensen en behoeften van de klant en uiteraard alles in overleg. Zelf hebben de eigenaars Eddy en Arnold samen meer dan 75 jaar bandenervaring en deze kennis dragen zij graag over op de volgende generatie.

Meten is weten

Elke zaterdagochtend lopen medewerkers over terreinen van klanten om wagenparken te controleren en conform de afspraak met de klant worden de bandenspanningen op peil gebracht. Niet alleen visueel worden banden gecontroleerd, het is ook mogelijk om restprofielen van banden in te meten met speciale apparatuur en deze te digitaliseren. Deze informatie wordt opgeslagen in Tymacon, de digitale portal van Profile Truck Europe. Na invoer van de informatie is in één oogopslag duidelijk wat de onderhoudsstatus is van de ingemeten banden, niet alleen voor ons maar ook voor de klant. Meten is weten!

Mobiele werkplaatsen

Wanneer acute werkzaamheden vereist zijn, kunnen deze met snelheid worden uitgevoerd dankzij onze momenteel 7 tellende vloot aan mobiele werkplaatsen. Dagelijks rijden onze trucks in de regio rond om bandenservice te verlenen, hoe groot of klein de band ook is. Uiteraard worden deze ook ingezet wanneer er nood aan de man is: pechservice kan 24/7 worden uitgevoerd. Eén telefoontje is hiervoor nodig en het doel is om het gestrande voertuig zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

Duurzaam: zo lang mogelijk met de band rijden

Zoveel mogelijk rendement uit een bestaande band halen, dat is ons doel. Eén van de redenen hiervoor is om een zo laag mogelijke kilometerkostprijs te bereiken. Zo is het vaak mogelijk om restprofielen van banden te herprofileren, zodat er nog extra kilometers kunnen worden gereden. Ook kunnen er banden worden gemonteerd waarvan het loopvlak compleet vernieuwd is. 'Wilt u meer weten over deze mogelijkheden? Neem contact op met één van onze vestigingen!'

Meer informatie over PROFILE TYRECENTER ALTENA :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!