Programmamanager Nicolette Klijn gaat voor de resultaten

  • Regionale ontwikkeling

Nicolette Klijn is onlangs begonnen bij Stedendriehoek Innoveert als programmamanager. “Om resultaten en doelstellingen te halen.” Precies een taak voor haar, “want ik ben erg resultaatgericht”, bekent ze.

Programmamanager Nicolette Klijn gaat voor de resultaten

Ze ziet zichzelf als ‘meewerkend voorvrouw met helikopterview’. Enerzijds is zij gericht op het makelen en schakelen, anderzijds zorgt ze voor de borging en financiële verantwoording van de projecten binnen Stedendriehoek Innoveert.

Nicolette Klijn ging na het Stedelijk Gymnasium in Haarlem biologie studeren in Wageningen. Met name microbiologie trok haar aandacht en na haar studie aan de universiteit van Wageningen belandde ze onder andere bij NIZO Food Research en de plantenziektenkundige dienst van het ministerie van Landbouw. Al snel vervulde ze rollen in het management. “Het makelen van kennis is eigenlijk als een rode draad door mijn carrière verweven.” Toen ze in 2007 directeur operations werd bij de Gezondheidsdienst voor Dieren te Deventer, leerde ze de Stedendriehoek als regio kennen.

Ambitie

In 2012 begon ze voor zichzelf en als zelfstandige werkt ze voor ketenpartners en start-ups zoals HarvestaGG dat duurzame producten van gras maakt. Hierin kan ze haar kennis van microbiologie, processen en R&D combineren. Innovatie, de biobased economy en het makelen van kennis staan hierin centraal. Dezelfde ambitie die ze in haar werk voor deze organisatie nastreeft, kan ze ook bij Stedendriehoek Innoveert tentoonspreiden. “Mijn ambitie is om met bedrijven in hun innovatie een stap verder te komen. Stedendriehoek Innoveert is een heel goed initiatief. Deze regio is rijk aan mkb – maakindustrie, bouwers, installateurs - en veel minder rijk aan grotere bedrijven en kennisinstellingen. Dat vraagt om veel meer ondernemerschap. Ik vind deze regio een ontzettend inspirerende omgeving.”

Verbanden

De eerste rol die ze voor zichzelf weggelegd ziet, is om verbanden te leggen met bedrijven die nog niet aangesloten zijn bij Stedendriehoek Innoveert. Ze denkt dat voor hen nog veel kansen liggen. “Een aantal projecten is al gestart, maar er liggen nog meer uitdagingen en wensen bij bedrijven.”

Persoonlijk kennismaken met Nicolette Klijn? Bel naar Stedendriehoek Innoveert om een afspraak te maken, 055-3683369.

Meer informatie over Stedendriehoek Innoveert:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!