"Publishing Services heeft talent voor grafische vormgeving"

  • Zakelijke dienstverlening

De TalentenVlinder heeft ontdekt dat Pieter Bekkers van Publishing Services het talent heeft om de boeken die door eigenaar Nicolle Bogers zijn geschreven en geïllustreerd nog meer cachet te geven dan verwacht. “Een professional pur sang", aldus Nicolle.

"Publishing Services heeft talent voor grafische vormgeving"

Foto: Nicolle Bogers van TalentenVlinder

Talenten in kinderen ontdekken

Niet uitgaan van wat je niet kunt, maar de kracht zoeken in het talent en dat bij kinderen zo goed mogelijk ontwikkelen. Want als je jouw talenten mag ontdekken, word je daar gelukkig van en kun je boven jezelf uitstijgen als een vlinder. Maar welk talent heeft een kind? Op die vraag geeft De TalentenVlinder voor professionals in de zorg,  het onderwijs, maatschappelijk werk en ouders een antwoord door tools te ontwikkelen waarbij dat talent kan worden ontdekt om er daarna mee aan de slag te gaan. Want, zo is de overtuiging en ervaring van Nicolle, kinderen groeien, worden zelfbewuster en – heel belangrijk –  krijgen een sterker zelfbeeld als hun talenten worden aangeboord. Daardoor worden gedrags- en leerproblemen, zoals adhd, naar de achtergrond verdrongen.

Boeken, pictogrammen en praatplaten

In de gereedschapskist van De TalentenVlinder vind je boeken, pictogrammen en praatplaten en werkboeken. Er zijn twee kinderboeken over Clowntje Kriebel, een erg drukke grappenmaker. Eén boek gaat over mindfulness, specifiek geënt op kinderen. Mindfulness zorgt ervoor dat bij kinderen het concentratie vermogen toeneemt zonder het gebruik van medicijnen. Tekst en tekeningen zijn door Nicolle gemaakt. Pieter heeft van die losse delen een geheel gesmeed. “Op een geweldige manier. Pieter maakte het mogelijk om mijn droom te verwezenlijken, mijn talent wereldkundig te maken. Ik hoop met mijn boeken veel kinderen te stimuleren.”

Wat kan beter en aantrekkelijker?

De kracht van Pieter Bekkers zit niet alleen in zijn professionaliteit. “Hij denkt echt met je mee. Dus niet klakkeloos je ideeën overnemen, maar bekijken wat beter kan. Mooier, aantrekkelijker. Dat kost tijd en die tijd neemt Pieter. We hebben veel gebrainstormd, overleg gevoerd. Over de grafische vormgeving, de papiersoort, lettertype, kleur. Hij was ook kritisch over de tekeningen zelf. Wat kon scherper, aantrekkelijker, uitdagender, zodat de illustraties nog meer tot hun recht zouden komen. Stap voor stap zijn de boeken tot stand gekomen. Dat meedenken was heel prettig. Je voelde zijn betrokkenheid. Ik wist: ook Pieter - en niet te vergeten zijn vormgever en de beeldbewerker -  wilden dat de boeken een succes zouden worden.”

Veel goedkoper dan andere drukkers

Een aantrekkelijk boek is slechts één deel van het verhaal. Het prijskaartje moet daarmee niet uit de pas lopen. “Pieter weet ook dat een succesvol boek deels afhankelijk is van wat ervoor moeten worden betaald.  Ik ken het drukkerswereldje een beetje, dus dacht ik te weten wat de kosten ongeveer zouden zijn. Maar ook op dat vlak verraste Pieter me: het scheelde meer dan de helft als zou worden gekozen voor de drukker hij me adviseerde. Daardoor is de verkoopprijs veel aantrekkelijker geworden. Het is ook fijn dat er heel kleine aantallen kunnen worden gedrukt. Maatwerk bij drukken en afwerken dus.

Empathisch vermogen

Wat ook attent was: “De eerste levering heeft hij zelf gebracht. Dan heb je ook een empathisch vermogen. Hij weet hoe belangrijk dit was voor mij, dat mijn talent tastbaar was geworden en daardoor voor iedereen bereikbaar. Wat mij betreft, blijven we nog jaren met elkaar samenwerken.” Aldus Nicolle Bogers over haar samenwerking met Publishing Services.

Meer informatie over PUBLISHING SERVICES:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!